Cererea de evacuare a liceului "Gheorghe Șincai", respinsă. Părinții: Arată că nu este o urgență. Solicităm verificarea autorizației

Decizia instanței nu este una definitivă
Decizia instanței nu este una definitivă

Judecătorii au respins cererea Primăriei Sectorului 4 de evacuare a Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai", iar părinții susțin că această decizie demonstrează faptul că evacuarea imobilului nu reprezintă o urgență.

Părinții elevilor Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai" susțin că decizia instanței denotă faptul că evacuarea imobilului nu reprezintă o urgență. Totodată, ei solicită verificarea autorizației de construcție primită de Primăria Sectorului 4. Inspectoratului Școlar al Municipiului București i se solicită asigurarea unei "conduceri viabile a Colegiului Gheorghe Șincai".

"Considerăm că această decizie a instanței arată că nu există o urgență pentru evacuarea Colegiului Gheorghe Șincai. În același timp apreciem că protocolul încheiat între Inspectoratul Școlar și Primăria Sector 4 stabilește în mod arbitrar evacuarea Colegiului Șincai în data de 1 august 2021. Acest protocol a fost semnat fără consultarea și participarea celor mai afectați de această evacuare: profesorii, elevii și părinții Colegiului Gheorghe Șincai. Considerăm drept nul și fără efect acest protocol.

Suspendarea autorizației de construire primită de Primăria Sector 4 pentru intervenții asupra clădirii Colegiului Gheorghe Șincai pune sub semnul întrebării modul în care a fost obținută această autorizație. Cerem tuturor instituțiilor abilitate să verifice legalitatea acestei autorizații de construire, pe care Primăria Sector 4 a refuzat în repetate rânduri să o pună la dispoziția părinților. Solicităm pe această cale Inspectoratului Școlar al Municipiului București să ia măsurile necesare pentru a asigura o conducere viabilă Colegiului Gheorghe Șincai, astfel încât să fie menținut un proces educațional de înalt nivel, respectând principiul interesului superior al copilului.

În încheiere atragem atenția Primăriei Sector 4 că pe data de 18.02.2021 expiră termenul de răspuns la petiția înaintată de 431 de părinți ai Colegiului Gheorghe Șincai, solicitând în acest sens respectarea legii și transmiterea poziției Primăriei Sector 4 față de cererile părinților.", se arată într-un comunicat de presă al Consiliul Reprezentativ al Părinților din Colegiul Gheorghe Șincai.

VEZI ȘI: Judecătoria Sectorului 4 a respins evacuarea Colegiului „Gheorghe Șincai”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel