Cererea de evacuare a liceului "Gheorghe Șincai", respinsă. Părinții: Arată că nu este o urgență. Solicităm verificarea autorizației

Decizia instanței nu este una definitivă
Decizia instanței nu este una definitivă

Judecătorii au respins cererea Primăriei Sectorului 4 de evacuare a Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai", iar părinții susțin că această decizie demonstrează faptul că evacuarea imobilului nu reprezintă o urgență.

Părinții elevilor Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai" susțin că decizia instanței denotă faptul că evacuarea imobilului nu reprezintă o urgență. Totodată, ei solicită verificarea autorizației de construcție primită de Primăria Sectorului 4. Inspectoratului Școlar al Municipiului București i se solicită asigurarea unei "conduceri viabile a Colegiului Gheorghe Șincai".

"Considerăm că această decizie a instanței arată că nu există o urgență pentru evacuarea Colegiului Gheorghe Șincai. În același timp apreciem că protocolul încheiat între Inspectoratul Școlar și Primăria Sector 4 stabilește în mod arbitrar evacuarea Colegiului Șincai în data de 1 august 2021. Acest protocol a fost semnat fără consultarea și participarea celor mai afectați de această evacuare: profesorii, elevii și părinții Colegiului Gheorghe Șincai. Considerăm drept nul și fără efect acest protocol.

Suspendarea autorizației de construire primită de Primăria Sector 4 pentru intervenții asupra clădirii Colegiului Gheorghe Șincai pune sub semnul întrebării modul în care a fost obținută această autorizație. Cerem tuturor instituțiilor abilitate să verifice legalitatea acestei autorizații de construire, pe care Primăria Sector 4 a refuzat în repetate rânduri să o pună la dispoziția părinților. Solicităm pe această cale Inspectoratului Școlar al Municipiului București să ia măsurile necesare pentru a asigura o conducere viabilă Colegiului Gheorghe Șincai, astfel încât să fie menținut un proces educațional de înalt nivel, respectând principiul interesului superior al copilului.

În încheiere atragem atenția Primăriei Sector 4 că pe data de 18.02.2021 expiră termenul de răspuns la petiția înaintată de 431 de părinți ai Colegiului Gheorghe Șincai, solicitând în acest sens respectarea legii și transmiterea poziției Primăriei Sector 4 față de cererile părinților.", se arată într-un comunicat de presă al Consiliul Reprezentativ al Părinților din Colegiul Gheorghe Șincai.

VEZI ȘI: Judecătoria Sectorului 4 a respins evacuarea Colegiului „Gheorghe Șincai”

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy