Cererea de eliberare a lui Silviu Ionescu a fost admisă

56519-0-silviu_ionescu
56519-0-silviu_ionescu

Cererea lui Silviu Ionescu de eliberare sub control judiciar a fost admisă de Judecătoria Sectorului 3, dar aceasta poate fi contestată, informează Mediafax

Ministerul de Externe din Singapore a anunţat că va continua să monitorizeze cazul lui Silviu Ionescu şi că se aşteaptă ca autorităţile române să îşi onoroze asigurările date potrivit cărora va fi făcută dreptate în acest caz.

"Trebuie să respectăm decizia instanţei, dar înţelegem că procurorii români o vor ataca. În orice caz, acest lucru nu înseamnă că el nu va fi judecat", se arată într-un comunicat al serviciului de presă al Ministerului singaporez de Externe, difuzat după ce Judecătoria Sectorului 3 a admis o cerere de eliberare sub control judiciar formulată de fostul însărcinat cu afaceri Silviu Ionescu.

"Vom continua să monitorizăm situaţia şi ne aşteptăm ca autorităţile române să îşi onoroze asigurările date potrivit cărora va fi făcută dreptate în acest caz", se mai arată în declaraţia citată.

Silviu Ionescu a fost trimis în judecată în 1 iulie, de către procurorii Parchetului instanţei supreme, care îl acuză de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

Din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat că, în 15 decembrie 2009, în jurul orelor 3.10, Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri "ad interam" al României în Singapore, în timp ce conducea un autoturism Audi A6 aparţinând Ambasadei României, nerespectând culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersecţie semaforizată, două persoane în vârstă de 30 şi, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar.

Ionescu a părăsit locul accidentului şi a continuat să conducă maşina până la următoarea intersecţie semaforizată, unde, nerespectând, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident soldat cu rănirea unei persoane în vârstă de 18 ani. Nici de această dată Ionescu nu a oprit, părăsind locul accidentului şi abandonând maşina într-o zonă industrială a oraşului Singapore, potrivit procurorilor.

Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate în urma primului accident rutier, celelalte două suferind leziuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel