Cererea de contopire a pedepselor lui Adrian Năstase, amânată pentru a doua oară

Tribunalul București a amânat pentru 31 martie judecarea cererii prin care fostul premier Adrian Năstase solicită contopirea pedepselor pe care le-a primit în dosarele "Trofeul Calității" și "Zambaccian".

Motivul amânării l-a constituit faptul că Înalta Curte de Casație și Justiție nu a transmis încă Tribunalului București motivarea sentinței în dosarul "Zambaccian".

În sala de judecată, Adrian Năstase a solicitat Tribunalului București să judece această cerere de contopire în lipsa motivării, bazându-se doar pe minuta sentinței. El a arătat că noul Cod de procedură penală prevede un maxim de 30 de zile pentru redactarea unei motivări și, în opinia lui, vor mai trece încă 3 luni până când magistrații de la Înalta Curte vor redacta acea motivare.

După terminarea procesului, Andrei Năstase, fiul fostului premier, a spus că această nouă amânare îi afectează foarte mult.

"Este o dezamăgire din partea noastră că judecătorii de la Înalta Curte nu respectă legea. Cele 30 de zile trebuiau respectate", a spus Andrei Năstase.

Cererea lui Năstase a fost depusă pe 21 ianuarie. Pe lângă contopirea pedepselor, Adrian Năstase ar putea primi un spor de pedeapsă dacă judecătorul va considera necesar, așa cum s-a întâmplat în cazul lui George Becali.

 Adrian Năstase este încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce, pe 6 ianuarie, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul "Zambaccian". De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul Calității", din care a efectuat opt luni de detenție, fiind eliberat condiționat. Prin contopirea celor două pedepse și dacă nu se aplică un spor de pedeapsă, Adrian Năstase va putea solicita din nou eliberarea condiționată, cel mai probabil tot după opt luni de închisoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel