EXCLUSIV  Cerere scrisă pentru tichetele de vacanță. E abominabil că nu s-a revoltat nimeni! „Nu s-a dus nimeni să-l ia pe rever pe Câciu?!”

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Bulai și Vâlcu se revoltă din cauza birocrației extreme din România. Bugetarii trebuie să completeze cereri în cazul tichetelor de vacanță.

„Îți spun o treabă, guvernul vine cu aceste tichete de vacanță pentru bugetari. Bun, e o investiție în turism, 1.450 de lei de căciulă, să fie primiți. E foarte bine și s-a simțit în HoReCa și așa mai departe.

Au venit, au făcut un contract cu o firmă franțuzească să le tipărească, foarte bine, să fie sănătoși. După aceea au spus că dau carduri. Acum au venit și pe lângă toate astea trebuie să faci o cerere. Păi dacă tu le dai, tu știi că oferi vouchere, pentru ce îți trebuie cerere?”, a spus Val Vâlcu în emisiunea Nod în papură de la DC News TV.

Ce rol are cererea

„Da, da, am făcut-o și noi”, a răspuns Alfred Bulai, profesor la SNSPA. „Ți se spune dacă ești de acord să dai banii înapoi dacă nu-i cheltui”.

„În primul rând, se poate face un regulament și tu ca stat doar faci o înștiințare. La serviciile plătite nu semnăm de zece ori, de exemplu companiile de telefonie doar te anunță: Dl. Vâlcu, începând cu data de am schimbat regulamentul, iată informația. Se merge pe principiul nu-ți place, n-ai decât.

E o super birocratizare care nu este utilă pentru că în realitate nu se punea problema că nu vor fi folosiți banii necheltuiți, e pe legea bugetului. La instituțiile publice, dacă nu ai cheltuit banii bugetați, la 31 decembrie ei dispar. Ce-ar fi să facă cerere pentru a da banii înapoi?”, a adăugat Bulai.

De la cine a plecat ideea?

„E o monstruozitate ce s-a întâmplat și sunt curios dacă ideea vine de la celebrul ministru Câciu care a omorât firme, a pus impozite și a făcut numai lucruri lipsite de raționalitate din punctul meu de vedere”, a replicat Vâlcu.

„Gândește-te că la noi la universitate sunt câteva sute de angajați. Toți, absolut toți, trebuie să trimită adeverințe. Cererea asta o trimiți direct către conducerea universității tale care știe că ești profesor ca funcție de bază... Există un concurs parcă de a crea instrumente de care nu are nimeni nevoie.

Era o glumă veselă la emisiunea de umor de la radio prin anii '80. Un angajat spune că o instituție are prea multă hârtie și trebuie aruncată la gunoi fiindcă e inutilă. I se răspunde că e o idee foarte bună, dar înainte trebuie făcute câte două copii”, a conchis Bulai.

Nimeni nu-l ia de rever pe Câciu?

„Mi se pare abominabil că nimeni nu s-a plâns. Nu s-a dus nimeni să-l ia pe rever pe Câciu pentru această măsură. Îl auzeai înainte prin studiourile de televiziune cum luptă cu birocrația... că el a venit de la noi, presa l-a adus din Buzăul lui Ciolacu la minister. Și a venit pe rol de Lumină a României: rezolvă, face, drege, sfârâie finanțele țării. Când colo, s-a venit cu această idee pestriță”, a mai spus Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel