Ceremonii restrânse de Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, 20 iulie

1 Decembrie parada  Foto: Crișan Andreescu
1 Decembrie parada Foto: Crișan Andreescu

Sunt ceremonii restrânse de Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, după incidentul cu un elicopter militar SUA de săptămâna trecută.

Ministrul apărării naţionale, Nicolae Ionel-Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor participa marţi, 20 iulie, începând cu ora 10.00, la Ceremonia militară organizată cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, de la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor.

În cadrul ceremoniei, vor fi depuse coroane de flori în memoria eroilor aviatori, iar Regimentului 74 PATRIOT îi va fi înmânat Drapelul de Luptă.

Prin această ceremonie este omagiată memoria eroilor care, de-a lungul timpului, pe câmpurile de luptă sau în misiunile executate în teatrele de operaţii ori pe teritoriul naţional, au slujit cu devotament aripile patriei şi s-au alăturat escadrilei din ceruri.

***

* Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloţilor.

* La 17 iunie, în urmă cu 111 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet pe teritoriul ţării noastre cu un aeroplan de concepţie proprie.

* Regimentul 74 PATRIOT, unitate tactică de luptă înfiinţată la 1 decembrie 2018, are ca misiune operaţionalizarea sistemului de rachete sol-aer PATRIOT, echipament militar ce permite Armatei României creşterea capacităţii defensive şi de descurajare, asigurându-se o mai bună apărare a spaţiului aerian naţional, parte a spaţiului aerian al NATO.

* Drapelul de luptă al unităţii militare reprezintă simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare, este confecţionat în ateliere speciale şi este compus din flamură, hampă, acvilă şi accesorii, transmite Ministerul Apărării.

Ce a transmis Ambasada SUA după incidentul de joi

"Ambasada SUA este conştientă de incident şi urmărim îndeaproape evoluţiile. Înţelegem că nu au existat răniţi. Lucrăm alături de partenerii noştri români pentru a rezolva situaţia şi vom furniza informaţii actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile", este mesajul misiunii diplomatice.

Circulaţia este restricţionată joi, în zona Pieţei Charles de Gaulle din Capitală, după ce un elicopter care participa la un zbor de antrenament pentru Ziua Aviaţiei a aterizat în sensul giratoriu.

În urma incidentului au fost avariate două maşini şi doi stâlpi de iluminat, potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel