Ceremonie președinție. Partea întunecată a reuniunii cu liderii UE la București

Juncker
Juncker

"Sală de mese, cantină...podium pentru manechine, cam asta a fost în ultimele 30 de zile Sala Tronului a Palatului Regal din Calea Victoriei!", scrie jurnalista Camelia Csiki pe pagina sa de Facebook. 

Jurnalista Camelia Csiki atrage atenţia, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook, asupra unui aspect poate nu foarte bine gândit al zilei de 10 ianuarie, atunci când a avut loc, la Bucureşti, ceremonia de preluare a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România. Iată ce mesaj a transmis Camelia Csiki pe pagina sa de socializare: 

"Sală de mese, cantină...podium pentru manechine, cam asta a fost în ultimele 30 de zile Sala Tronului a Palatului Regal din Calea Victoriei! ...Aseară din nou, deși zeci de mii de oameni au îngenunchiat aici, nu de mult! Și asta a văzut o lume întreagă și a fost cucerită de români, în decembrie 2017. 

Cred că mai interesant decât o chermeză în Sala Tronului ar fi fost, dacă tot am vrut să impresionăm, să fii adus acasă pentru totdeauna tronul Regelui de la Golești, să-l fi așezat la locul său, iar în sală aș fi organizat o expoziție cu coroanele regale, cu documente despre relațiile diplomatice cu statele europene pe care le-au stabilit regii Romaniei, în ultimii 150 de ani, când țara noastră era printre statele cele mai apreciate din Europa.

Aș fi organizat o expoziție modernă

Aș fi organizat o expoziție modernă, interactivă, cu fotografii și imagini de atunci sau din turneele Regelui Mihai și ale Familiei Regale pentru integrarea în Uniunea Europeană și NATO. O expoziție superbă, mică, ușor de vizitat...

Și i-aș fi plimbat un pic pe politicienii europeni înainte de a-i așeza la masă, cu un ghidaj fain, adaptat zilelor noastre și situației, cu care i-aș fi făcut să exclame: " Ce tari sunt românii ăstia!" ...Lucru deloc greu de făcut de un istoric tânăr... Ba chiar aș fi pețit Familia Regală să-i aștepte în Sala Tronului, că tot e mereu trimisă " să-i cucerească pe cei care se lasă greu", de la Regina Maria încoace...

Masa aș fi întins-o jos, în sufrageria regală, unde îi este locul de o sută de ani! Așa , politicienii europeni ar fi fost mai impresionați de faptul că ne respectăm măcar trecutul, dacă prezentul nu...iar Regelui Mihai, care , repet, a fost trimis pe vremuri să pețească UE să ne integrăm, nu i-am fi adus niciun sacrilegiu."

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy