Cum pot fi învinse CANCERUL și bătrânețea. Legătură DIRECTĂ: îmbunătățește sănătatea și crește speranța de viață

Cercetătorii au descoperit cum pot fi învinse CANCERUL și bătrânețea / Foto: Pixabay
Cercetătorii au descoperit cum pot fi învinse CANCERUL și bătrânețea / Foto: Pixabay

Cercetătorii  britanici au descoperit cum pot fi învinse cancerul și bătrânețea. 

Oamenii de știință britanici au anunțat marți o descoperire importantă. Aceștia au dovedit pentru prima oară o legătură directă între numărul de erori în structura proteinelor și longevitate. Astfel, cercetătorii au demonstrat că reducerea erorilor naturale în sinteza proteinelor îmbunătățește sănătatea și crește speranța de viață. Studiul a fost publicat în în revista "Cell Metabolism".

Descoperirea vine în contextul în care se știe deja că mutațiile ADN pot provoca cancer și sunt considerate drept una din principalele cauze ale îmbătrânirii., iar modificările accidentale în structura proteinelor afectează la fel de mult sănătatea organismului.

Cum va putea fi combătură îmbătrânirea

Cercetătorii consideră că reducerea erorilor în sinteza proteinelor la nivel celular ​​ar putea deveni o tehnică cu adevărat revoluționară, care îmbunătățește acţiunea unor diferite medicamente anti-îmbătrânire. 

„Erorile din proteine ​​sunt de obicei neglijate, în ciuda faptului că apar în timpul sintezei proteinelor noi, și sunt mult mai frecvente decât mutațiile care apar în timpul replicării ADN.", anunță șefa proiectului Ivana Bjedov, de la University College London (UCL), potrivit RADOR.

„Acesta este primul studiu efectuat pe animale multicelulare, care ne-a arătat că un număr mai mic de erori în proteine ​​poate prelungi sănătatea și longevitatea. Ne așteptăm ca rezultatele noastre obţinute la drojdie, viermi și muște să fie extinse şi la mamifere, ceea ce ar putea duce la îmbunătăţirea sănătăţii persoanelor vârstnice” – afirmă un alt autor al studiului, profesorul Filipe Cabreiro de la London Institute of Health Sciences.

Unele medicamente anti-îmbătrânire contribuie la reducerea erorilor în proteine. Mecanismul prin care se realizează acest lucru este legat de capacitatea celulelor de a absorbi substanțele nutritive, iar atunci când sunt utilizate în cantități mici, au același efect ca reducerea caloriilor - una dintre metodele cunoscute pentru combaterea îmbătrânirii. Totuși, folosind această descoperire, medicamentele ar putea fi îmbunătățite, crescându-și eficiența, iar reducerea erorilor legate de proteine ​​ar putea constitui o tehnică unificatoare. Până atunci, este necesar și un studiu efectuate pe mamifere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel