Cercetătorii au descoperit cea mai eficientă metodă în combaterea încălzirii globale

Andrei Itu / 05 iul 2019 / 09:00 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Plantarea a miliarde de copaci, la nivel mondial, este cea mai eficientă soluție de a combate schimbările climatice, potrivit unui studiu citat de cotidianul britanic The Independent.

Pe măsură ce cresc și se maturizează, copacii ar putea absorbi și depozita 205 miliarde de tone de dioxid de carbon, subliniază studiul. Cercetătorii au descoperit că  există potențial pentru încă 900 de milioane de hectare de acoperire a copacilor în zone care ar susține în mod natural pădurile, potrivit analizei publicate în Sciencemag.org.

"Studiul nostru arată clar că reîmpădurirea este cea mai bună soluție pentru schimbările climatice și oferă dovezi solide pentru a justifica investițiile. Cu toate acestea, va dura decenii pentru ca pădurile noi să se maturizeze și să atingă acest potențial.'' a spus profesorul Tom Crowther. 

În Marea Britanie, ar putea fi replantate aproximativ 4,6 milioane de hectare de copaci. Analiza a folosit aproape 80.000 de imagini de satelit de înaltă rezoluție ale zonelor protejate pentru a evalua nivelele naturale de acoperire a copacilor în zone de la tundra arctică la savană, păduri deschise și păduri dense.

Laboratorul Crowther a constatat că pădurile ar putea fi regrupate pe o suprafață de 1,7-1,8 miliarde de hectare în zone cu activitate umană scăzută care nu sunt utilizate în prezent ca teren urban sau agricol, adăugând 900 de milioane de hectare de pădure.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26