Cercetaţi penal în cazul Tulic, patru medici candidează la şefia Colegiului Medicilor Gorj

Constantin Parvan
Constantin Parvan

Patru medici, cercetaţi penal pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu, în „Cazul Tulic“ (Raluca Tulic, adolescenta de 17 ani care a decedat în spital, unde era internată la Secţia ORL Gorj), candidează pentru şefia Colegiului Medicilor Gorj, informează Gazeta de Sud.

Autor: Adrian Stroescu

[caption id="attachment_120944" align="alignleft" width="300" caption="Constantin Pârvan"][/caption] Procurorii gorjeni efectuează cercetări împotriva a cinci medici ai Spitalului Judeţean Târgu Jiu în dosarul privind decesul Ralucăi Tulic, fata care a murit în Secţia ORL. Potrivit anchetatorilor, se fac cercetări faţă de Gheorghe Stanciu, şeful Secţiei ORL, Carmen Braia, medic ORL, Rodica Dârnu, medic ATI, Gheorghe Neaţă, fost şef al spitalului, şi Constantin Pălivan, fost director medical al unităţii spitaliceşti. Mai sunt cercetate şi asistentele care s-au ocupat de Raluca Tulic. Acuzaţiile care le sunt aduse sunt ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu. „În cauza penală privind decesul minorei din comuna Slivileşti se efectuează cercetări penale faţă de personalul medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu. În prezent, se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a persoanelor care se fac vinovate şi tragerea la răspundere penală a acestora“, a declarat procurorul Laurenţiu Grecu, de la Parchetul Local Târgu Jiu.

Cercetările nu s-au finalizat

„Procurorii şi poliţiştii care efectuează cercetări în cazul decesului Ralucăi Tulic au solicitat de la noi, de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, fişa posturilor anumitor medici şi cadre medicale implicate în acest caz şi foaia de observaţie a pacientei Tulic“, a declarat medicul Vasile Stănculete, directorul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. La sfârşitul săptămânii trecute, Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti a transmis anchetatorilor gorjeni din cazul adolescentei de 17 ani, care a decedat în spital, unde era internată la Secţia ORL rezultatul analizelor toxicologice, potrivit cărora decesul minorei a survenit ca urmare a şocului anafilactic produs după administrarea injecţiei cu ampicilină. „Rezultatul venit de la IML Bucureşti este foarte important pentru desfăşurarea anchetei în cazul decesului Ralucăi Tulic.

Acest examen toxicologic este unul de fineţe şi, dacă a fost vorba despre şoc anafilactic, nu face decât să confirme şi ceea ce au zis cei de la Ministerul Sănătăţii când au anchetat ce s-a întâmplat cu fata. Acest rezultat nu mai poate fi contestat“, a spus doctorul Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Vor să fie şefii instituţiei care dă verdictul în cazurile de malpraxis

În cursa pentru şefia Colegiului Medicilor Gorj s-au înscris 33 de medici, printre care şi Gheorghe Stanciu, Rodica Dârnu, Constantin Pălivan şi Gheorghe Neaţă, toţi patru cercetaţi de procurori în „Cazul Tulic“. Toţi medicii care s-au înscris în cursa pentru şefia Colegiului Medicilor Gorj sunt activi. Opt dintre aceştia sunt medici de familie, restul au diferite specializări şi îşi desfăşoară activitatea în spital şi în ambulatoriu. Primul tur al alegerilor s-a desfăşurat între 1 şi 3 noiembrie, însă, din cauza prezenţei scăzute la vot, rezultatele nu au fost validate. Turul doi va avea loc între 24 şi 26 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel