Cerbul de Aur nu mai primește finanțare. Brașovul a renunțat la finanțarea evenimentelor

Cerbul de Aur de la Brașov
Cerbul de Aur de la Brașov

Autoritățile locale din Brașov din România au anunțat că nu vor mai finanța evenimente culturale publice de la bugetul local în 2020.

Fără evenimente culturale publice finanțate de la bugetul local în 2020, au anunțat reprezentanții Primăriei Brașov. Asta înseamnă că nici Zilele Brașovului și nici Cerbul de Aur, printre alte evenimente, nu vor mai primi bani de organizare. 

”În ultima perioadă, pe lângă analizele zilnice privind măsurile de reducere a răspândirii coronavirusului, am făcut și o analiză a impactului acestei pandemii asupra bugetului local, inclusiv a veniturilor prognozate. Este evident că răspândirea acestui virus și măsurile pe care a fost necesar să le luăm, vor avea un impact negativ asupra economiei, ceea ce va afecta și bugetul orașului. Le-am cerut tuturor serviciilor din primărie și din subordinea Consiliului Local să își regândească bugetele, astfel încât să reducă la maxim cheltuielile, pentru a putea face față impactului economic cauzat de coronavirus.

Unde se vor duce banii 

Anul aceste ne vom concentra doar pe cheltuielile legate de implementarea măsurilor de reducere a răspândirii virusului COVID-19 și pe cele legate de investiții, cu fonduri nerambursabile și din bugetul local. În rest, vor mai fi alocate fonduri necesare pentru gospodărirea orașului, învățământ sau alte cheltuieli de acest gen, pe care Municipalitatea le are ca obligații legale. În această perioadă vor fi demarate doar procedurile de achiziții care vizează măsurile legate de coronavirus și cele legate de investiții.

Nu se mai țin Zilele Brașovului sau Cerbul de Aur

Am anulat orice procedură pentru organizarea de evenimente, fie că vorbim de Zilele Brașovului, Cerbul de Aur sau astfel de evenimente care presupun alocarea de fonduri de la bugetul local. În același timp, procedura de selecție a proiectelor culturale finanțate de la bugetul local a fost suspendată”, a declarat primarul George Scripcaru.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy