Cerbul de Aur 2019. Doina Gradea: Povestea va continua, indiferent ce vor unii sau alţii

Cerbul de Aur de la Brașov
Cerbul de Aur de la Brașov

Doina Gradea, preşedintele-director general al TVR, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că evenimentul Cerbul de Aur va continua să fie organizat și în anii următori, indiferent de ce spun ”unii sau alții”. 

Preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea, a declarat, miercuri, la conferinţa de presă prilejuită de deschiderea Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019, că acest eveniment va continua, "indiferent ce vor unii sau alţii", anunţând că va începe demersurile în luna octombrie pentru organizarea ediţiei din 2020.

"Eforturile sunt considerabile, avem un buget, alocat prin Hotărârea Consiliului de Administraţie, de circa 6 milioane de lei, plus venituri atrase din sponsorizări, parteneriate, publicitate. Nu aş vrea să uit Ministerul Turismului, unul din partenerii noştri de anul acesta, care a înţeles importanţa zonei, a evenimentului şi a muncii în echipă pentru realizarea acestuia. Sunt aici în jur de 150 de oameni ai TVR, care lucrează de ceva timp, care lucrează ore, cu multă pasiune, profesionişti, tehnicieni, regizori, oameni de comunicare, de management, oameni (...) cu care facem o echipă extraordinară, pentru al doilea an, ca să putem să realizăm aceste lucruri într-un timp extrem de scurt", a afirmat Doina Gradea, la Braşov, subliniind că bugetul festivalului a fost aprobat abia în aprilie, rămânând, practic, câteva luni pentru organizare.

Cerbul de Aur și în 2020

Preşedintele-director general al TVR a precizat că demersurile pentru organizarea ediţiei de anul viitor a evenimentului vor fi demarate în luna octombrie anul acesta.

"În urma discuţiilor cu colegii din CA, cea mai bună variantă ar fi ca anul acesta, undeva în luna octombrie, nu mai târziu, când trimitem şi proiecţia bugetară la Guvern, la Ministerul Finanţelor, să spunem că dorim să organizăm o nouă ediţie anul viitor şi să luăm aprobările necesare (...) Povestea noastră va continua şi anul viitor, indiferent ce vor unii sau alţii, noi ştim că Braşovul doreşte, piaţa muzicală din România doreşte", a mai precizat Doina Gradea.

Ea a menţionat că există artişti străini care îşi doresc să urce pe scena festivalului de la Braşov, dând ca exemplu pe Ronan Keating, care şi-a dorit în urmă cu mai mulţi ani să concerteze la Cerbul de Aur, însă la momentul respectiv nu a reuşit să vină la Braşov din motive medicale.

Promovarea valorilor artistice 

Doina Gradea a menţionat că Festivalul Cerbul de Aur înseamnă "promovarea valorilor artistice româneşti, a limbii române, a cântecelor româneşti", iar concurenţii străini, care vor interpreta o piesă de muzică uşoară românească, au posibilitatea ca, ulterior, să o preia şi să o menţină în repertoriul personal.

Directorul Festivalului, Smaranda Vornicu Shalit, a precizat, la rândul său, că, cele două seri în care vor avea loc recitalurile artiştilor străini (23 şi 24 august - n.r.) "se apropie de sold out", numărul de bilete vândute crescând pe măsură ce se apropie începerea festivalului. Ea a menţionat că în Piaţa Sfatului au fost amenajate 4.500 de locuri - cât permite capacitatea acesteia - biletele fiind de mai multe categorii.

Secretarul de stat în Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale Alexandru Pugna a remarcat, în cadrul conferinţei de presă, că Festivalul Cerbul de Aur este unul dintre cele mai importante evenimente culturale pe care ministerul le susţine, reamintind că pentru ediţia din 2019 a sprijinit cu "sume considerabile" organizarea acestuia, o parte reprezentând valoarea premiilor - 110.000 de euro, după ce şi anul trecut a contribuit cu 75% din cheltuieli.

Forțe de ordine importante pentru ediția din acest an

Prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, a subliniat că "forţe importante" ale Jandarmeriei, Poliţiei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt implicate în asigurarea ordinii şi siguranţei desfăşurării evenimentului, în cele patru zile de desfăşurare a acestuia.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a punctat că Festivalul Cerbul de Aur reprezintă "un brand al Braşovului", un "eveniment care a ajutat extrem de mult judeţul din punct de vedere al promovării".

George Scripcaru: Nu se poate organiza altundeva

Nu în ultimul rând, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a subliniat că "Cerbul de Aur nu se poate organiza în alt oraş decât Braşovul şi nici în alt loc decât Piaţa Sfatului".

"Cerbul de Aur este foarte important pentru oraş şi cred că e un instrument de promovare pe care alţii nu-l au sau plătesc foarte mulţi bani pentru aşa ceva. Dincolo de partea artistică a evenimentului, care este foarte bună în acest an, cred că foarte mulţi turişti vor fi prezenţi aici, la Braşov, şi foarte mulţi români care sunt plecaţi din ţară vor putea intra în legătură cu Braşovul datorită acestui eveniment şi Televiziunii Române. Cred că este un lucru bun că cei de la TVR au decis ca în acest an, în octombrie, să hotărască ediţia pentru anul viitor, probabil că vom face şi noi la fel", a declarat Scripcaru.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur, care în acest an se desfăşoară în perioada 22-25 august, este un eveniment organizat de TVR în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov, un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, coproducător TVR Moldova şi coproducător artistic Radio România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel