CEO-ul unei firme de criptomonede a folosit rețelele sociale pentru a fura 1,7 miliarde de dolari din Bitcoin

Fotografie de la Crypto Crow/ Pexels
Fotografie de la Crypto Crow/ Pexels

Șeful unei firme de criptomonede a fost acuzat recent că a fraudat zeci de persoane de Bitcoin în valoare de peste 1,7 miliarde de dolari, au anunțat oficialii joi.

Într-un comunicat de presă, Commodity Futures Trading Commission (CFTC) a anunțat că depune ”o acțiune civilă de executare” în Texas împotriva unui bărbat din Africa de Sud identificat drept Cornelius Johannes Steynberg, potrivit Newsweek.

Potrivit comunicatului de presă, Steynberg era directorul executiv al Mirror Trading International Proprietary Limited, care a fost descrisă ca ”un grup global de mărfuri în valută străină care a acceptat doar Bitcoin cu o valoare de peste 1.733.838.372 USD. "

”Această acțiune este cea mai mare schemă frauduloasă care implică Bitcoin încărcat în orice caz CFTC”, se arată în comunicatul de presă.

 

Schemă internațională frauduloasă de marketing pe mai multe niveluri

Potrivit comunicatului de presă al CFTC, din 18 mai 2018 până în 30 martie 2021, Steynberg a fost acuzat că a folosit Mirror Trading International Proprietary Limited într-o ”schemă internațională frauduloasă de marketing pe mai multe niveluri”, prin utilizarea rețelelor sociale și a unei game de diferite site-uri web pentru a primi Bitcoin de la numeroase persoane.

Steynberg ar informa persoanele că, prin trimiterea companiei Bitcoin, li se va acorda acces la o bază de tranzacționare a mărfurilor.

”Fondul de mărfuri a fost controlat de MTI și Steynberg și se presupune că a tranzacționat valută străină de vânzare cu amănuntul în afara bursei pe o bază de levier, în marjă și/sau finanțat cu participanți care nu erau participanți la contract eligibili (ECP) prin ceea ce pârâții pretindeau în mod fals că era o proprietate privată”,  se spune în comunicatul de presă.

CFTC a spus că în perioada 2018-2021, Steynberg a primit aproape 30.000 de Bitcoin acceptați, ceea ce a echivalat cu o valoare de peste 1,7 miliarde de dolari.

Criptomoneda a fost trimisă de aproximativ 23.000 de persoane diferite ”din Statele Unite și chiar mai multe din întreaga lume.

”Steynberg este un fugar al forțelor de ordine din Africa de Sud, dar a fost reținut recent în Republica Federativă Brazilia (Brazilia) în baza unui mandat de arestare INTERPOL”, a spus CFTC în comunicatul de presă.

La începutul acestei luni, Comisia Federală pentru Comerț a publicat un raport care detaliază pericolele investiției și trimiterii de criptomonede prin intermediul rețelelor sociale și a remarcat că, în 2021, americanii au pierdut cel puțin 1 miliard de dolari în criptomonede din cauza înșelătoriilor.

Citește și...

Hackerii nord-coreeni au mai dat o lovitură. Jaf de 100 de milioane de dolari, în criptomonede

Se crede că hackerii nord-coreeni se află în spatele furtului de până la 100 de milioane de dolari în criptomonede de la o companie americană, în timp ce regimul intensifică încercările de a asigura finanțare pentru programele sale nucleare și de rachete balistice.

Activele au fost furate pe 23 iunie de la Horizon Bridge, un serviciu operat de blockchain-ul Harmony care permite transferul activelor către alte blockchain, au concluzionat trei firme de investigații digitale.

Activitatea hackerilor sugerează că aceștia ar putea avea legături cu Coreea de Nord – unde se află printre cei mai prolifici atacatori cibernetici din lume.

Stilul de atac și viteza mare a plăților structurate – folosite pentru a ascunde originea fondurilor – sunt similare cu atacurile anterioare care au fost atribuite unor actori legați de Coreea de Nord, susține Chainalysis, o firmă de blockchain care lucrează cu Harmony pentru a investiga atacul. Citește mai mult AICI.

Citește și...

China avertizează că Bitcoin ar putea „ajunge la zero” după prăbușirea pieței cripto

Mai exact, instituția de presă Economic Daily, condusă de Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez de guvernământ, a publicat un articol pe 22 iunie, avertizând investitorii cu privire la riscul ca prețurile Bitcoin „să se îndrepte spre zero”, după măcelul pieței cripto.

Conform articolului:

„Bitcoinul nu este altceva decât un șir de coduri digitale, iar profiturile sale provin în principal din cumpărarea scăzută și vânzarea ridicată. (…) În viitor, odată ce încrederea investitorilor se prăbușește sau când țările suverane declară bitcoin ilegal, acesta va reveni la valoarea sa inițială, care este total lipsită de valoare.”

La momentul scrierii, Bitcoin se tranzacționa peste pragul de 20.000 USD, la 20.566 USD, ceea ce reprezintă o scădere de 4,47% în ziua respectivă și o pierdere de 3,58% în ultimele șapte zile, conform datelor preluate de la CoinMarketCap.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel