Centură Bârlad. Laicu: Economie pentru şoferi

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Contractul pentru execuţia şoselei de centură a municipiului Bârlad a fost semnat la Consiliul Judeţean Vaslui, în prezenţa vicepremierului Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a autorităţilor locale şi judeţene.

"Am finalizat toate formalităţile şi suntem prezenţi în faţa dumneavoastră, împreună cu constructorul, pentru semnarea contractului. Odată cu realizarea centurii Bârladului, traficul greu va fi deviat din oraş. Această investiţie va reprezenta şi o economie pentru buzunarul şoferilor şi al transportatorilor, prin reducerea timpilor în trafic. Sper că vom avea o lucrare executată la timp şi în condiţii tehnice de înalt nivel", a declarat directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Mugurel Laicu.

Proiectul de construcţie a variantei ocolitoare a municipiului Bârlad are termen de opt luni pentru proiectare şi 22 de luni pentru execuţia celor 11,28 km şi o perioadă de garanţie de şapte ani. Valoarea contractului este de 132.050.652,68 lei fără TVA, echivalentul a 28 milioane euro fără TVA, având un cost pe kilometru de 2,49 milioane euro fără TVA.

Construcţia va mai presupune realizarea a patru poduri, trei pasaje, două intersecţii la nivel şi două parcări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel