Centru rezidențial persoane autism, sindrom Down la Brașov

Asociaţia "Copiii de Cristal" din Braşov a anunţat, miercuri, începerea lucrărilor de reabilitare şi amenajare a clădirii în care va funcţiona Centrul Rezidenţial pentru persoane cu autism şi sindrom Down.

"Proiectul Centrului rezidenţial, cu o capacitate de 10 locuri, deocamdată, este primul de acest fel din ţara noastră, întrucât va crea un gen de centru pentru adulţi diferit de cele uzuale din România. Va avea, pe lângă serviciile sociale-rezidenţiale pentru adulţi cu TSA, sindromul Down şi alte tulburări asociate, şi servicii de ocupare în sistem de atelier protejat sau locuri de muncă protejate în comunitate, în funcţie de abilităţi şi gradul de independenţă al beneficiarilor. Serviciile pentru beneficiar vor fi asigurate împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Braşov (DGASPC)", a declarat preşedintele Asociaţiei "Copiii de Cristal" din Braşov, Gabriela Plopeanu, pentru Agerpres. 

Acest proiect prinde viaţă din această toamnă cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local al comunei Prejmer, care a pus la dispoziţie locaţia viitorului centru social, şi cu cel al organizaţiei Globe Aware din SUA, care a asigurat fondurile pentru materialele de construcţii (aproximativ 150.000 de dolari) şi recrutarea voluntarilor care vor veni în România, în următoarele patru săptămâni, peste 350 de persoane. 

Povestea Asociaţiei "Copiii de Cristal" a început în anul 2006, la iniţiativa unui grup de părinţi ai căror copii au fost diagnosticaţi cu autism sau alte tulburări asociate. 

Echipa de terapeuţi ai Asociaţiei "Copiii de Cristal" este formată din 10 profesionişti din domeniile asistenţă socială, psihopedagogie, psihologie clinică şi kinetoterapie.

În prezent, asociaţia asistă 65 de beneficiari, cu vârste cuprinse între 2-57 de ani, mulţi dintre aceştia provenind din familii cu venituri modeste, cărora asociaţia le asigură plata terapiilor prin fondurile atrase prin acţiuni de fundraising, a mai afirmat preşedintele Asociaţiei "Copiii de Cristal", Gabriela Plopeanu. 

Centru va avea ca locație o fostă grădiniţă din satul Lunca Câlnicului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel