EXCLUSIV  Centrele care vor dispărea în viitor. Vacanțele nu vor mai fi la fel. Radu Golban: Schimbările sunt inevitabile. Care va fi noul trend

Radu Golban, care va modera, din 16 august, emisiunea „Outlook” la DCNews, a vorbit despre un document din arhivele Casei Albe din timpul administrației Obama.

„Nu știu dacă în viitor vom avea centre industriale așa cum le-am cunoscut în trecut. În arhivele Casei Albe se găsește un document de vreo 412 pagini care explică această contopire a omului cu mașina, computerul, ca un model de sustenabilitate, în care consumul, forța de muncă, modul în care ne vom petrece viața, randamentul, aspecte de bioameliorare cognitivă și fizică - cum toate aceste lucruri ar putea fi supuse unui algoritm care să asigure un trai decent, uniform în toată lumea. Sună a utopie, dar eu cred că aceste centre industrializate care să asigure produse de consum, pentru care probabil în viitor nu va mai exista o cerere, cred că vor dispărea. Probabil, omenirea de mâine va fi o omenire care va trebui să descopere alte forme de a se răsplăti pentru succes decât prin consum”, a spus Radu Golban la DCNewsTV.

„Cred că modelul nou, și pe fondul încălzirii globale, modelul de sustenabilitate economică, economia binelui comun - sunt aspecte extrem de dușmănoase să spunem acestei culturi de consum, cum am cunoscut-o în ultimii zeci de ani. Cred că centrele industriale unde se produc în special articole de consum vor dispărea. De asemenea, cred că și aspectul de vacanțe în forma clasică, în care o persoană s-ar deplasa pentru recreere în altă țară, dacă acel document va avea dreptate - Nano-Bio-Info-Cogno-Technologies -, mulțumirea va avea alte forme. Ne aflăm aproape de o astfel de resetare, care va schimba absolut toți parametrii pe care îi putem imagina. De aceea, cred că trebuie să observăm care este noul trend care se arată la viitor, pentru a putea să facem parte din această evoluție. Schimbările sunt, după părerea mea, inevitabile. 

(...) Cred că această evoluție va include România altfel comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în trecut. De ce? Pentru că este nevoie de această tehnologie de vârf pentru a putea exploata și mai bine o populație dintr-o zonă mai subdezvoltată. De data aceasta tehnologia vine la noi pentru a fi incluși, încadrați într-un sistem dezvoltat, în care să putem și noi cotiza și la care să putem și noi contribui. Poate este o imagine prea sumbră”, a spus Radu Golban.

Interviu cu Radu Golban, realizatorul Outlook, noua emisiune de pe DC News

Radu Golban: Prin moneda digitală, vom avea noi forme de plată, va exista un nou sistem

„Ajungem, încă o dată, în situația de a începe un joc de la început printr-o așa zisă resetare. Exemplul cel mai încurajator că un decalaj poate fi recuperat este industrializarea Germaniei, care a fost ultima țară din Europa care s-a industrializat, cu mare întârziere față de Marea Britanie, Franța etc. Nu a însemnat doar să construiască fabrici, uzine, nu a însemnat doar infrastructură. La începutul procesului de industrializare german, a stat un concept de modernizare a statului, apoi un pachet întreg de legi care să permită înființarea de concerne, acest model în care în Consiliul de Administrație să stea cineva din partea finanțatorilor, să stea un reprezentant al administrației locale, să stea cineva din partea sindicatelor”, a spus Radu Golban la DCNewsTV.

„Acest model al corporatismului german este unic în istorie, dar acest model a pus bazele unei creșteri sustenabile a economiei germane, care firesc că nu a fost ferită de crize”, a spus Radu Golban.

„Politicienii trebuie să identifice noi forme de integrare tocmai pentru a reduce decalajul și pentru a evita cristalizarea decalajului. Actualul sistem de integrare monetară, din păcate, este mai degrabă de natură să acutizeze decalajul, în loc să-l reducă. Eu cred că mai avem multe lucruri de optimizat. Probabil, într-o bună zi, prin moneda digitală vom avea noi forme de plată, va exista un nou sistem care va înlocui actualul eurosistem”, a subliniat Radu Golban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel