EXCLUSIV  Centenar. Val Vâlcu: Prin asta suntem noi diferiți

Tradiții românești, tulnicareasă. foto: @Romanian.Traditions
Tradiții românești, tulnicareasă. foto: @Romanian.Traditions

Mireille-Carmen Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, a discutat cu jurnalistul Val Vâlcu despe însemnătatea Centenarului și cum este el perceput de români.

Au fost multe discuții legate de Centenar, ”de ce se fac atâtea simpozioane, festivaluri, mese rotunde”, a amintit Val Vâlcu, precizând că este ”o rememorare istorică, artele trebuie implicate”. Proiectele dedicate Centenarului se fac chiar cu 1 până la 2 ani înainte.

”Și aceste construcții care nu se văd, identitare, ideologice, sunt și ele importante. În opinia mea, pentru asta-i Centenarul. Ca să construiești un pod, nu ai nevoie de un reper istoric. Îl construiești pentru că ai nevoie să treci strada, lacul, râul...”, a afirmat jurnalistul.

”În ceea ce ne privește, aceste construcții identitare sunt importante și manifestările pe care mulți le iau în derâdere. 'Dom'le, stăm acuma să cânte tulnicăresele...' Da, ne afirmăm și cu astfel de lucruri. Ăsta-i specificul. Prin asta suntem noi diferiți”, a explicat Val Vâlcu.

Puteți urmări subiectul integral în interviul video de aici:

VIDEO


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23