Centenar. Ivașcu, monument gigant, dedicat Marii Uniri

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a semnat, miercuri, contractul pentru realizarea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, al sculptorului Mihai Buculei.

Potrivit contractului, autorul își asumă că monumentul va fi realizat, amplasat și finalizat până la cel târziu 26 noiembrie a.c., la timp pentru festivitățile prin care se vor marca 100 de ani de la Marea Unire, la 1 decembrie 2018. Monumentul va avea o înălțime de 22 de metri și o greutate de 1350 de tone. Prețul contractului este de 10 209 700 lei, TVA inclus.

Contract, câștigat încă din 1993

Ministrul Ivașcu spune că acest contract a fost câștigat în urmă cu 25 de ani. ”La începutul primăverii, Ministerul Culturii și Identității Naționale a fost acuzat, pe nedrept, că a pierdut contractul pentru realizarea acestui monument. O informație falsă, având în vedere că nu puteam pierde ceva ce nu exista. Problema realizării Monumentului Marii Uniri din Alba Iulia, veche de 25 de ani, pentru că încă din 1993 sculptorul Mihai Buculei a câștigat concursul pentru realizarea acestui monument", a declarat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel