Centenar. Dannel P. Malloy, proclamație de felicitare a României

Centenar
Centenar

Guvernatorul statului Connecticut, Dannel P. Malloy, a emis o proclamaţie oficială prin care felicită România cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918.

În document se menţionează faptul că, de mai multe generaţii, românii-americani au ajutat la construcţia diverselor comunităţi din statul Connecticut, munca lor fiind apreciată de-a lungul întregii Americi, se arată într-un comunicat transmis duminică de Ambasada României în Statele Unite ale Americii (SUA). Guvernatorul Dannel P. Malloy îi felicită pe cetăţenii româno-americani cu ocazia trecerii a 100 de ani 'de la naşterea României moderne şi unite' şi transmite 'cinstea şi recunoaşterea' sa faţă de Diaspora Română din statul Connecticut.

Maior apreciază mesajul

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat mesajul transmis de către guvernatorul statului Connecticut, Dannel P. Malloy, subliniind recunoştinţa ţării noastre faţă de sprijinul acordat de preşedintele Woodrow Wilson, în urmă cu o sută de ani, pentru realizarea Marii Uniri. Emiterea proclamaţiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Connecticut este supranumit 'Statul Constituţional', denumire a cărei origine se presupune că ar avea legătură cu rolul important pe care l-au avut delegaţii acestui stat la adunarea federală constituantă din 1787, unde au propus un compromis acceptat de toţi participanţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel