CENTENAR. Daniel Buda: Fără autostrăzi care să lege regiunile istorice

Daniel Buda a susţine că în anul Centenarului, România a ajuns la 'performanţa' de a nu avea autostrăzi care să lege regiunile istorice.

Preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, susţine că autostrăzile din România sunt 'o Fata Morgana a unei guvernări incompetente' şi că, până în anul Centenarului, România n-a reuşit nici măcar să-şi lege cu autostrăzi regiunile sale istorice.

'În anul Centenarului Marii Uniri, România a ajuns la 'performanţa' de a nu avea nici măcar autostrăzi care să lege regiunile istorice ale ţării. Minciunile sfruntate ale Ministrului Transporturilor, Felix Stroe, sunt doar nişte iluzii anesteziante pe care le vinde românilor, în speranţa acumulării unui capital de imagine. Însă, efectul este unul opus, iar imaginea care va fi cea mai afectată este cea a României în relaţia cu investitorii străini. Dificultăţile de a atrage investitori străini iau amploare din cauza incompetenţei Guvernului PSD-ALDE de a atrage fonduri europene pentru infrastructură şi de a finaliza lucrările la autostrăzi', a declarat, marţi, într-un comunicat de presă, Daniel Buda.

Potrivit europarlamentarului, România se află la coada clasamentului European în privinţa autostrăzilor.

'Ministrul transporturilor, Felix Stroe, este rupt de realităţile din teren. Din păcate, cei 150 de km de autostradă, promişi în 2018, sunt departe de a deveni o realitate. În momentul de faţă, România are mai puţin de 750 de km de autostrăzi, ceea ce o plasează la coada clasamentului european în ceea ce priveşte numărul de kilometri de autostradă raportat la populaţie şi la suprafaţă. Angajamentul luat de Ministrul Transporturilor de a da în folosinţă cel puţin 150 de km de autostradă în anul 2018 este contrazis de situaţia de pe şantierele din România. Din cei 156 de km promişi de autostradă, se pot finaliza doar 83 de kilometri, dintre care 21 de km au fost terminaţi în cursul anului anterior. Deci, este vorba de aproximativ 62 de km care ar putea fi efectiv utilizaţi în cursul acestui an', susţine Daniel Buda.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel