Celulă de criză şi anchetă la centrul de plasament unde doi tineri s-au sinucis

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj a demarat o anchetă internă, iar la nivelul instituţiei s-a constituit o celulă de criză după ce o fată de 13 ani şi un băiat de 19 ani, ambii aflaţi în case de tip familial ale instituţiei, s-au sinucis în ultimele zile, situaţie catalogată drept una fără precedent în activitatea instituţiei. 

DGASPC Dolj a iniţiat o serie de acţiuni de monitorizare, evaluare şi consiliere psihologică a tuturor copiilor şi tinerilor din sistemul rezidenţial, plan care va fi implementat cu sprijinul Colegiului Psihologilor Dolj, al Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, informează un comunicat al instituției, potrivit Agerpres.

'În eforturile de depăşire a acestei situaţii fără precedent în activitatea DGASPC Dolj, a fost solicitat sprijinul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova (pentru evaluarea psihiatrică a cazurilor speciale), al psihologilor din cadrul Colegiului Psihologilor Dolj (pentru desemnarea unor specialişti externi care să efectueze o evaluare psihologică suplimentară a copiilor aflaţi în situaţii de risc) şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj (pentru intervenţia rapidă în situaţii de dispariţie a copiilor şi securizarea suplimentară a zonelor în care se află Casele de Tip Familial). Toate aceste instituţii şi-au manifestat întreaga disponibilitate pentru soluţionarea tuturor cazurilor de vulnerabilitate identificate de specialiştii DGASPC Dolj', se arată în comunicatul citat.

Conducerea DGASPC susţine că acţiunile de comunicare, evaluare, consiliere şi suport vor continua pentru toţi cei aproape 200 de copii şi tineri din sistemul rezidenţial (17 case de tip familial cu o capacitate de opt locuri fiecare, o casă de tip familial cu o capacitate de 20 de locuri, două centre de primire în regim de urgenţă cu o capacitate de 20 de locuri fiecare).

Sinucideri în lanţ în centrul de plasament din Craiova

Surse judiciare au declarat pentru sursa citată că în ambele cazuri de sinucidere, organele de anchetă fac cercetări pentru a se stabili cauzele şi împrejurările în care s-au produs cele două evenimente.

În data de 2 decembrie, o fată de 13 ani, care locuia în Casa de tip familial 'Amicii', a fost găsită spânzurată  de o ţeavă de gaze din spatele blocului în care locuia.

Cel de-al doilea eveniment tragic s-a petrecut în seara de 5 decembrie 2015, când un tânăr în vârstă de 19 ani, care se afla sub măsură de protecţie specială în cadrul Casei de tip familial 'Voinţa', s-a aruncat în gol de la etajul 8 al unui bloc aflat în construcţie, din zona Fortuna, în cartierul Craioviţa Nouă. Tânărul era elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova şi se afla sub măsură de protecţie specială de la naştere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel