Celulă de criză la PDL. Ungureanu, speaker de serviciu pentru lideri

ungureanu
ungureanu

Perioada de guvernare şi credibilitatea de care se bucură Mihai Răzvan Ungureanu este speculată de liderii PDL, care îl folosesc în campania electorală ca speaker pentru candidaţi. Sociologul Alfred Bulai consideră că o astfel de tactică este normală, mai ales că Ungureanu este trimis la liderii de plan secund ai partidului. Strategia anunţată de Ungureanu cu lansarea unei mişcări de centru-drepta ar putea fi consolidată în această campanie, dar greii PDL vor refuză să se afişeze alături de MRU. "Un Boc, un Blaga, nu se vor afişa în campanie alături de cineva care nu reprezintă nimic în PDL", consideră Bulai.

Mişcarea gândită de Ungureanu îi favorizează pornirea mişcării politice pe care a anunţat-o, dar deocamdată nu se ştie care este exact popularitatea fostului premier. Ungureanu nu a fost ales niciodată în mod direct de oameni, iar testul de foc ar putea fi la parlamentarele din acest an.

"Este prima întâlnire de acest gen din seria celor 15-20 de întâlniri pe care Mihai Răzvan Ungureanu şi le-a proiectat în cele 28 de zile de campanie electorală. Este prima întâlnire la care participă - vor urma şi altele, din cîte ştiu eu la Braşov, la Baia Mare, la Bacău, la Timişoara, în toată ţara - întâlniri la care Mihai Răzvan Ungureanu, pe lângă sprijin pentru candidaţii noştri, doreşte să ia pulsul de aici, de la bază, de la rădăcină, de la oamenii care gândesc, simt şi acţioneaza în spiritul Dreptei româneşti şi nu numai", a explicat Lucian Bode.

Ungureanu merge doar la lideri de plan secund ai partidului pentru că nu doreşte să se asocieze cu oricine din partid. Între el şi actuala conducere este o stare de conflict, pentru că "greii" nu îl acceptă, atâta timp cât nu are o funcţie importantă în cadrul partidului. Pe de altă parte, nici nu sunt de acord să se dea la o parte pentru a-i oferi PDL-ul pe tavă lui Ungureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel