Celebrare Coreea, Kim Ir-Sen. Tensiune în creștere. Mii de soldați mobilizați

Unități militare erau masate sâmbătă la Phenian în vederea unei demonstrații de forță a regimului nord-coreean cu ocazia împlinirii a 105 ani de la nașterea lui Kim Ir-Sen, fondatorul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC, Coreea de Nord) al cărei program nuclear se află la originea tensiunilor internaționale tot mai mari, relatează AFP.

Sute de camioane pline cu soldați erau astfel aliniate la primele ore ale zilei de-a lungul fluviului Taedong care traversează capitala nord-coreeană, în vederea unei defilări prin oraș.

În afară de sărbătorirea "Zilei Soarelui", numele oficial dat zilei de naștere a lui Kim Ir-Sen (15 aprilie 1912-8 iulie 1994), care a fost bunicul actualului lider, Kim Jong-Un, este vorba pentru această țară comunistă izolată pe scena internațională de a adresa un mesaj fără echivoc Statelor Unite, Coreii de Sud și Japoniei cu privire la puterea sa militară.

Potrivit numeroșilor observatori, Coreea de Nord ar putea profita de această dată aniversară pentru a efectua sâmbătă un nou tir cu o rachetă balistică ori chiar al șaselea test nuclear al său, amândouă interzise de comunitatea internațională.

La rândul său, președintele american, Donald Trump, a promis joi că "problema" nord-coreeană va fi "rezolvată". Anterior, el a anunțat că a trimis spre Peninsula Coreeană un portavion escortat de trei nave lansatoare de rachete, apoi s-a referit la o "armadă" incluzând submarine, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel