Cele mai scumpe jucării din lume în 2022: un castel de păpuşi, 8,5 milioane de dolari

Păpuşa cu diamante Madame Alexander costă doar...5 milioane de dolari. Replici mai ieftine ca originalul se găsesc pe internet / Foto: Amazon
Păpuşa cu diamante Madame Alexander costă doar...5 milioane de dolari. Replici mai ieftine ca originalul se găsesc pe internet / Foto: Amazon

Îţi vine să crezi că în lume există jucării care costă o avere, la propriu? O căsuţă de păpuşi se vinde cu aproape de zece ori mai mult decât o locuinţă de lux. Iar cu doar 5 milioane de dolari poţi face cadou fetiţei tale o... păpuşă. Cu diamante!

Când vine vorba de copiii noştri, facem tot posibilul să le oferim ceea ce-şi doresc. Însă, oare, ne-ar ţine buzunarul să dăm pe un căluţ din lemn de mahon bătut în briliante cât pentru o vilă de lux? Da, există asemenea jucării în lume al căror preţ întrece orice imaginaţie. Şi nu au nici reducere! Este vorba de mai multe obiecte de colecţie create de designeri celebri sau de case de bijuterii.

Castelul de păpuşi Astolat- 8.5 milioane de dolari

Cea mai scumpă jucărie din lume este un castel pentru păpuşi, dar nu unul obişnuit, ci o adevărată capodoperă care îmbină sculptura cu arhitectura. Creatorii acestei piese au avut nevoie de 13 ani să o finalizeze. Căsuţa are 29 de camere şi este dispusă pe 7 etaje. Este, mai degrabă, un castel care cântăreşte peste 370 de kilograme. Are o sală de bal, o bibliotecă, o sală de gimnastică, piscină, subsol, bar, iar la nivelul superior se află Turnul Vrăjitorului. Proprietarii acestei piese de colecţie rare şi foarte scumpe o expun în anumite locaţii cu ocazia strângerii de fonduri caritabile pentru copii.

Dresorul de păsări- 6,25 milioane de dolari 

O altă jucărie celebră în lume pentru costul exorbitant este şi Dresorul de păsări, o păpuşă în mişcare, înaltă de 4 metri, cu o greutate de peste 55 de kg şi realizată de un expert francez în produse automatizate, Christian Bailly, care a muncit mai mult de 15.000 de ore la acest proiect. A îmbinat, în total, peste 2300 de piese din oţel lustruit. Păpuşa funcţionează cu ajutorul roţilor şi angrenajelor care sunt acţionate de arc. Portul păpuşii este din perioada renascentistă. Figurina este împodobită cu aur şi perle, ceea ce face ca preţul să nu fie unul accesibil oricui.

Păpuşa cu diamante Madame Alexander, 5 milioane de dolari

Cu 5 milioane de dolari poţi cumpăra o casă cu multe camere, un iaht de lux sau poţi să-ţi deschizi o afacere. Ori poate preferi să-i dai pe toţi pe o păpuşă din diamante? Creatorul ei a realizat cinci astfel de exemplare pe care le-a ornat cu cristale, haine Christian Dior şi blana Oscar de la Renta.

Minge de fotbal Shimansky- 2,59 milioane de dolari

Chiar dacă această minge nu poate fi lovită cu piciorul costă, totuşi, o avere. Are încrustate diamante albe şi negre şi a fost creată de brandul de bijuterii sud-african Shimansky pentru comemorarea Cupei Mondiale de fotbal găzduita de africani în 2010.

Astfel de jucării, pentru că, până la urmă, au aspect similar jucăriilor, sunt vânate de colecţionari. Părinţii obişnuiţi, însă, ar fi nevoiţi să-şi vândă din proprietăţi dacă, prin absurd, le-ar trece vreodată prin minte să-şi răsfeţe prichindeii cu obiecte de lux.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel