Cele mai rapide trenuri din LUME. Cea mai rapidă garnitură ZBOARĂ, la propriu, cu 460 km/h

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Două garnituri din Asia ocupă primele două locuri în topul celor mai rapide trenuri din lume. 

De la sfârșitul secolului trecut, sute de miliarde de dolari au fost investite în noi căi ferate de mare viteză și de mare capacitate în Europa și Asia, inițiate de Shinkansen din Japonia și Train a Grand Vitesse (TGV) în Franța, scrie CNN. În ultimul deceniu, China a devenit liderul mondial de necontestat, construind o rețea de 38.000 de kilometri de noi căi ferate care ajunge aproape în fiecare colț al țării.

Shanghai Maglev ajunge la 460 de kilometri pe oră

Cel mai rapid tren public din lume este, de asemenea, unic, datorită tehnologiei implementate: este singura garnitură din lume care transportă în prezent pasageri folosind levitație magnetică (Maglev) în locul roților convenționale de oțel pe șine. Conectând aeroportul Pudong din Shanghai cu gara Longyang Road din centrul orașului, are o viteză comercială maximă de 460 km/h, o călătorie de 30 de kilometri fiind parcursă în doar șapte minute și jumătate. Trenul bazat pe tehnologia germană practic zboară de-a lungul unei linii înălțate, magneții puternici oferind o călătorie super lină. 

Garnitura CR400 ”Fuxing” ajunge la 350 de kilometri la oră

Pe lângă faptul că se mândrește cu cea mai lungă linie mare viteză din lume, China are acum cele mai rapide trenuri de pe planetă. Trenurile CR400 „Fuxing” circulă cu o viteză maximă comercială de 350 de kilometri pe oră, dar ating cu succes 420 de kilometri pe oră în teste. Trenurile Fuxing au fost dezvoltate din prototipurile generațiilor anterioare de trenuri de mare viteză, care s-au bazat pe tehnologie importată din Europa și Japonia. Cu o lungime de până la 16 vagoane și o capacitate maximă de 1.200 de pasageri, această familie impresionantă de trenuri este plină de caracteristici noi pentru călători, inclusiv afișaje inteligente din sticlă, încărcare wireless a dispozitivelor, ”cabine inteligente” și chiar variante concepute pentru condiții meteorologice extreme. 

Germania se mândrește cu ICE3, care ajunge la 330 de kilometri pe oră

Brandul german InterCity Express (ICE) de renume mondial acoperă o familie mare de trenuri rapide, desfășurate pe o mare varietate de rute. Cu toate acestea, cel mai rapid membru al familiei ”White Worm” este ICE3 de 330 de kilometri pe oră, care există din 1999. Aceste vehicule elegante au fost construite pentru viteza de 180 de kilometri, pe ruta Köln-Frankfurt și au redus timpul de călătorie între cele două orașe de la două ore și 30 de minute la doar 62 de minute din 2002. Viteza normală de funcționare este de 300 de kilometri pe oră, dar ICE3-urile sunt autorizate să ridice viteza până la 330 de kilometri pe oră atunci când întârzie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel