Cele mai periculoase zone din București: "Cartiere înfricoșătoare"

Descriere foto:

Părerile bucureștenilor au ajutat sociologii să creeze o hartă a fricii.

"Cele mai „înfricoșătoare" cartiere sunt cele mai sărace. Cu toate că numărul infracțiunilor este mult mai mic decât infracțiunile din Primăverii, 1 mai sau Aviației, pentru simplul motiv că infracțiunile se întâmplă acolo unde sunt bani. Însă, mentalul colectiv vine și tratează cu etichete sociale anumite zone în funcție de categoria socială care locuiește acolo, sau care este percepută ca locuind acolo", a declarat sociologul Gelu Duminică, pentru Digi 24.

Delimitarea zonelor de risc

"Sunt anumite zone deboucheu, zone în care lumea știe că este o anumite infracționalitate, mult mai ușor controlabile de instituțiile de forță și tocmai de aceea sunt oarecum „tolerate" anumite grupări criminale în acea zona. Nu e o chestiune pe care doar poliția din București o face, ci peste tot în lume, tocmai de aceea peste tot avem cartiere rău famate, însă ele sunt destul de bine controlate", a mai spus sociologul.

Harta realizată, după mărturiile bucureștenilo, indică zona Primăverii drept cea mai sigură din Capitală, fiind urmată de Cotroceni, Aviaţiei, Herăstrău, Băneasa. La extrema cealaltă se află Pantelimon, Rahova şi Ferentari.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27