Cele mai periculoase orașe din lume pentru femei - Sondaj

police
police

Potrivit unui sondaj, Cairo este cel mai periculos oraș din lume pentru femei.

La polul opus, cel mai sigur este Londra. Sunt rezultatele unui sondaj internaţional prin care experţii au vrut să afle ce apreciază femeile din 19 mari oraşe ale lumii. Studiul a certificat lucruri cunoscute, dar a oferit şi surprize.

Capitala Marii Britanii este apreciată de femei pentru oportunităţile pe care le oferă, pentru faptul că acolo asigurările medicale sunt gratuite şi pentru că, în general, se simt în siguranţă pe stradă, afirmă studiul Thomson Reuters, făcut pe aproape 400 de femei, telefonic şi online.

Parisul este pe locul al treilea în preferinţele femeilor pentru un oraş lipsit de pericole. Dar, şi acolo, ele s-au plâns că sunt de multe ori acostate pe stradă de bărbaţi şi hărţuite verbal.

La polul opus, capitala egipteană Cairo este periculoasă: femeile de acolo s-au plâns că hărţuirile sunt la ordinea zilei, iar locurile de muncă – insuficiente. Și situaţia s-a înrăutăţit după căderea fostului preşedinte Mubarak, în 2011, scrie TVR.

Pe locul al doilea în sondaj, la cele mai periculoase oraşe pentru femei, este metropola pakistaneză Karachi, la egalitate cu cea congoleză, Kinshasa. Pe locul al zecelea în clasament este oraşul Istanbul, periculos mai ales din cauza sexismului şi practicilor culturale.

Metodologia studiului s-a axat pe patru direcţii: violenţă sexuală sau domestică, acces la servicii de sănătate, oportunităţi de carieră, practici culturale.

Studiul Thomson Reuters a luat în calcul 19 dintre cele 31 de mari metropole listate de Naţiunile Unite.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel