Cele mai bune CEAIURI împotriva RĂCELII. Te pun pe picioare rapid

În perioada rece a anului, ceaiurile sunt aliatul perfect în lupta cu răcelile. Iată ce ar trebui să ai în casă în caz de nevoie.

Ceaiul din plante, îndulcit cu miere. Ceaiul din plante va calma durerile din gât, în timp ce mierea va suprima nu numai durerea în gât, ci şi tusea. Un asemenea ceai te va ajuta să expectorezi dacă ai tuse productivă, însă trebuie să consumi cel puţin 2-3 căni pe zi, potrivit csid.ro.

Ceaiul de echinacea. Echinacea poate susţine sistemul imunitar în lupta cu boala.  Consumat în timpul răcelii, poate reduce durata bolii.

Ceaiul de lămâie (coaja să nu fie tratată chimic!). Susţine activitatea sistemului imunitar. Mare atenţie însă, dacă ceaiul de lămâie conţine prea multă zeamă de lămâie, e posibil să irite gâtul, accentuând durerile şi tusea.

Vezi și: VITAMINELE care țin RĂCEALA la distanță. COCKTAILUL minune pentru sănătate

Ceaiul de ghimbir. Este folosit în tratarea durerilor de gât şi a congestiei nazale și poate fi de mare ajutor în tratarea răcelilor.

Ceaiul de soc. Proprietăţile antivirale şi antimicrobiene ale socului reduc durata răcelii şi totodată fac simptomele mai uşor de suportat.

Ceaiul de scorţişoară. Antioxidanții din ceaiul de scorţişoară ajută organismul în timpul unei răceli. 

Ceaiul de ceapă. Dacă ai o tuse agresivă, productivă,  ceaiul de ceapă ameliorează acest simptom. Este o armă excelentă împotriva infecţiilor tractului respirator superior.

Vezi și: Ceai pentru imunitate. Rețeta eficientă în sezonul rece

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel