Cel puțin 92 de morți în urma unor atentate în Pakistan

zi-sangeroasa-in-pakistan-peste-100-de-oameni-au-murit-intr-o-serie-de-atentate-comise-joi-187081
zi-sangeroasa-in-pakistan-peste-100-de-oameni-au-murit-intr-o-serie-de-atentate-comise-joi-187081

Provincia  Balucistan din Pakistan a fost zguduită de o serie de atentate care au dus la moartea a 92 de persoane, dintre care 81 faceau parte dintr-o instituție frecventată de membrii minorității șiite, au anunțat autoritățile.

Autor: Bătrînca Mădălina

Un dispozitiv explozic a fost amplasat pe un vehicul al unei unități de paramilitari, explozia provocând moartea a 11 persoane și rănirea altor 27 într-o piață foarte frecventată din acest oraș din provincia cea mai săracă din Pakistan, vecină cu Iran și Afganistan.

Mai târziu, în cursul serii, un alt atentat a vizat un club de biliard cu majoritate șiită, conform autorităților locale. Acesta a provocat 81 de morți, dintre care nouă erau membri ai personalului de poliție și un cameraman al unei televiziuni locale și 121 de răniți, a declarat în cadrul unei conferințe de presă la Quetta Mir Zubair Mehmood,  un oficial de rang înalt din cadrul poliției, care nu a exclus ca acest bilanț să crească.

Primul kamikaze a declanșat încărcătura în interiorul clubului și după ce la fața locului au ajuns polițiștii, echipele de salvare și jurnaliștii, cel de-al doilea kamikaze și-a aruncat în aer mașina capcană aflată în fața clădirii, a declarat pentru AFP Mir Zubair Mehmood.

Un oficial local, Akbar Durrani, a declarat că atacatorii au folosit încărcături explozive foarte puternice și că au vizat deliberat un cartier ai căror locuitori aparțin în special minorității șiite din Pakistan.
Acesta este cel mai sângeros atac din Pakistan după cel de la 13 mai 2011, cand doi kamikaze au provocat moartea a 98 de persoane, declanșându-și încărcăturile explozive în fața unui centru de formare a polițiștilor din Shabgadar. Acest atentat a avut loc la puțin timp după ce militarii americani l-au ucis pe teritoriul pakistanez pe liderul Al-Qaida, Osama ben Laden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel