Cel puțin 18 oameni au murit după un accident cumplit. Autocarul lor avea 140 de persoane la bord

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Cel puțin 18 persoane au murit după ciocnirea dintre un autocar și un camion.

Cel puțin 18 persoane au murit după ce un camion a intrat în coliziune cu autocarul în care se aflau, în statul indian Uttar Pradesh. Conform BBC, autobuzul era plin de muncitori care lucrau la distanță de casă. Excursia de 1.300 kilometri din Haryana către statul lor natal, Bihar, a fost întreruptă după ce autocarul s-a stricat, în districtul Barabanki.

Mult prea mulți pasageri la bord

                                                

Unii dintre muncitori încă erau în autocar la momentul impactului, în timp ce alții dormeau lângă el. Accidentul a avut loc în dimineața zilei de miercuri. Din nefericire, autocarul era „încărcat cu mult peste capacitatea sa”. Șeful poliției din Barabanki, Yamuna Prasad, a spus că unii dintre pasageri au decis să se culce lângă autobuz în timp ce șoferul căuta un mecanic să repare defecțiunea.

„A fost un accident nefericit. Autocarul cel mai probabil s-a stricat pentru că avea cam 140 de pasageri, când capacitatea era de doar 65 de pasageri. Acum facem eforturi pentru a le ajuta familiile”, a explicat el. Prasad a mai spus că cel puțin de 30 de persoane, dintre care unele sunt în stare gravă, au fost primite în spitalele din apropiere.

Despăgubiri pentru familiile îndoilate și pentru cei răniți

                                             

Premierul Narendra Modi a transmis pe Twitter condoleanțe pentru familii și a anunțat că rudele celor decedați vor fi despăgubite cu echivalentul a 2.700 euro în rupii. Cei răniți vor primi la rândul lor bani, în jur de 580 de euro.

Muncitorii din statul Bihar merg în general în state mai prospere precum Haryana sau Delhi pentru a se angaja pe bani mai mulți. Aceștia folosesc în general modalități de transport mai ieftine, cum ar fi autocarele sau trenul, atunci când este nevoie să meargă acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel