Cel puţin 16 morţi după prăbuşirea unui autobuz cu muncitori într-o prăpastie

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un grav accident de circulație s-a produs în Peru. Cel puțin 16 persoane au murit. 

Cel puţin 16 persoane au murit în Peru după autobuzul în care se aflau a ieşit de pe şosea şi a căzut într-o prăpastie de 200 de metri, a anunţat poliţia, citată de media locale, potrivit DPA, scrie Agerpres. 

Autobuzul, care circula pe ruta montană Cotabambas-Cusco, transporta muncitori de la mina de cupru Las Bambas, a relatat vineri postul de televiziune RPP Noticias.

Unul cele mai mari proiecte miniere din Peru



Las Bambas este unul dintre cele mai mari proiecte miniere din Peru. Compania chinezo-australiană MMG extrage de acolo aproape 400.000 de tone de cupru rafinat în fiecare an.

Mineritul este un pilon esenţial al economiei din Peru. Cauza accidentului nu se cunoaşte deocamdată. Accidentele de autobuz grave sunt frecvente pe drumurile montane din Peru şi din alte ţări din Anzi.

Ministrul de externe din Peru a demisionat din cauza unor declaraţii despre terorism

Ministrul de externe peruan, Hector Bejar, a demisionat după ce ar fi afirmat la începutul acestui an că mişcarea rebelă Sendero Luminoso din Peru a fost creată cu ajutor din partea agenţiei americane de informaţii externe, CIA, informează DPA, scrie Agerpres. 

Preşedintele Pedro Castillo a acceptat demisia lui Bejar, a relatat marţi agenţia de ştiri Agencia Andina. Declaraţiile ministrului de externe făcute în februarie au fost dezaprobate pe scară largă şi au dus la apeluri pentru ca acesta să părăsească funcţia.

Conflictul dintre gherilele de stânga ale grupării Sendero Luminoso şi forţele de securitate a făcut aproape 70.000 de victime în Peru între 1980 şi 2000. Grupuri disidente ale Sendero Luminoso sunt încă active în interiorul ţării.

Presiune suplimentară asupra lui Castillo



Demisia ministrului de externe va pune o presiune suplimentară asupra lui Castillo, consideră DPA.

Fost profesor, el a fost învestit în funcţia de preşedinte al ţării la sfârşitul lunii iulie, după o victorie electorală extrem de strânsă şi o dispută juridică de o săptămână cu populista de dreapta Keiko Fujimori, care a pierdut alegerile. După câteva săptămâni de mandat, guvernul noului şef de stat, lipsit de experienţă, este deja sub presiune. Premierul Guido Bellido este în prezent anchetat pentru spălare de bani şi apologia terorismului.

Anul trecut a fost marcat de turbulenţe politice în Peru, Congresul ţării fiind blocat într-un conflict acerb cu guvernul. Parlamentarii l-au forţat mai întâi pe preşedintele de atunci, Martin Vizcarra, să plece din funcţie, apoi succesorul său, Manuel Merino, a renunţat şi el la post după proteste violente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel