Cel puțin 118 persoane au murit după un cutremur cu magnitudinea de 6,2, care a lovit nord-vestul Chinei - presa de stat

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Președintele Xi Jinping a cerut un efort total de căutare și salvare după ce 118 persoane au murit din cauza unui cutremur cu magnitudinea de 6,2 în județul Jishishan din Gansu, la aproximativ 5 kilometri de granița provincială cu Qinghai.

Președintele Xi Jinping a cerut un efort total de căutare și salvare pentru a minimiza numărul victimelor, după ce nord-vestul Chinei a fost lovit de un cutremur cu magnitudinea de 6,2.

S-a întâmplat înainte ca Centrul de rețele de cutremur din China (CENC) să raporteze că un al doilea cutremur a lovit regiunea Xinjiang din nord-vestul țării. Încă nu este clar dacă au existat morți în urma celui de-al doilea cutremur.

Agenția oficială de știri Xinhua din China a raportat că 105 de persoane au murit după cutremurul cu magnitudinea 6,2 care a lovit provincia Gansu chiar înainte de miezul nopții, ora locală, luni.

Alți 13 au murit în provincia vecină Qinghai, după cutremur.

În total, peste 550 de persoane au fost rănite și cel puțin 20 sunt încă dispărute.

Cutremurul a avut loc în județul Jishishan din Gansu, la aproximativ 5 kilometri de granița provincială cu Qinghai.

US Geological Survey a dat magnitudinea cutremurului de 5,9.

Televiziunea de stat CCTV din China a raportat că liniile de apă și electricitate, precum și infrastructura de transport și comunicații, au fost avariate.

CCTV a raportat că liniile de apă și electricitate, precum și infrastructura de transport și comunicații, au fost avariate.

Unde de șoc s-au simțit în Lanzhou, capitala provinciei Gansu, la aproximativ 1.450 de kilometri (900 de mile) sud-vest de capitala Beijingului.

Studenții de acolo au ieșit în grabă din căminele lor, potrivit unei postări pe rețelele de socializare care avea imagini în care se vedeau tineri stând afară.

Corturi, paturi pliante și pilote au fost trimise în zona dezastrului, a spus CCTV.

În septembrie 2022, cel puțin 74 de persoane au fost ucise într-un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade care a zguduit provincia Sichuan, din sud-vestul Chinei, declanșând alunecări de teren și zguduind clădiri în capitala provinciei Chengdu, unde 21 de milioane de locuitori se aflau în lockdown din cauza COVID-19.

Cel mai mortal cutremur din China din ultimii ani a fost un cutremur cu magnitudinea de 7,9 în 2008, care a ucis aproape 90.000 de oameni în Sichuan.

A devastat orașe, școli și comunități rurale din afara Chengdu, ducând la un efort de ani de zile de a reconstrui cu materiale mai rezistente, conform Skynews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel