Cel mai tânăr caz de Alzheimer raportat vreodată / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Neurologii au diagnosticat cel mai tânăr caz de Alzheimer raportat vreodată.

Neurologii de la o clinică de memorie din China au diagnosticat un tânăr de 19 ani cu ceea ce ei cred că este boala Alzheimer, făcându-l cea mai tânără persoană diagnosticată cu această boală din lume, conform Science Alert.

Adolescentul de sex masculin a început să se confrunte cu declinul memoriei în jurul vârstei de 17 ani, iar pierderile cognitive s-au agravat de-a lungul anilor.

Imagistica creierului pacientului a arătat o contracție a hipocampului, care este implicat în memorie, iar lichidul său cefalorahidian a sugerat markeri comuni ai acestei forme comune de demență.

Boala Alzheimer (AD) este adesea considerată o boală a unei persoane în vârstă și, totuși, cazurile cu debut precoce, care includ pacienți cu vârsta sub 65 de ani, reprezintă până la 10% din toate diagnosticele.

Aproape toți pacienții cu vârsta sub 30 de ani pot avea boala Alzheimer explicată prin mutații genice patologice, plasându-i în categoria bolii Alzheimer familiale (FAD). Cu cât o persoană este mai tânără când primește un diagnostic, cu atât este mai probabil ca rezultatul unei gene defectuoase pe care a moștenit-o.

Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea de Medicină Capitală din Beijing nu au putut găsi nici una dintre mutațiile obișnuite responsabile pentru debutul precoce a pierderii memoriei și nici gene suspecte atunci când au efectuat o căutare la nivelul întregului genom.

Înainte de acest diagnostic recent în China, cel mai tânăr pacient cu Alzheimer avea 21 de ani. Ei au purtat mutația genei PSEN1, care determină acumularea de proteine anormale în creier, formând aglomerări de plăci toxice, o caracteristică comună a bolii Alzheimer.

Nimeni din familia tânărului de 19 ani nu a avut antecedente de Alzheimer sau demență, ceea ce face dificilă clasificarea drept FAD. Totuși, adolescentul nu are alte boli, infecții sau traumatisme craniene care să-i explice declinul cognitiv brusc.

Problemele au apărut în urmă cu doi ani

Cu doi ani înainte de a fi trimis la clinica de memorie, adolescentul a început să se chinuie să se concentreze la cursuri. Cititul a devenit, de asemenea, dificil și memoria pe termen scurt i-a scăzut. Adesea, nu-și putea aminti evenimentele din ziua precedentă și își pierdea mereu lucrurile.

În cele din urmă, declinul cognitiv a devenit atât de grav, încât tânărul nu a reușit să termine liceul.

La un an după ce a fost îndrumat la clinica de memorie, el a prezentat pierderi în amintirea imediată, amintirea cu întârziere scurtă după trei minute și amintirea cu întârziere lungă după 30 de minute.

Scorul de memorie la scară completă al pacientului a fost cu 82% mai mic decât cel al colegilor de vârsta lui, în timp ce scorul său de memorie imediată a fost cu 87% mai mic.

Urmărirea pe termen lung este necesară pentru a susține diagnosticul tânărului, dar echipa medicală spune că pacientul „alterează înțelegerea noastră despre vârsta tipică de debut a AD”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel