EXCLUSIV  Cel mai stupid obicei legat de nunți. Și în 2021 am rămas în Evul Mediu

nuntă 2021.
nuntă 2021.

Din vechi timpuri, s-au păstrat tot felul de tradiții legate de nunți, unele bizare, altele mai puțin bizare, unele poate ar fi trebuit să moară odată cu vremea.

Astăzi, în 2021, nunțile în România mi se par top cele mai inutile lucruri. Mă refer la nunțile clasice în care mireasa are celebrul coc, rochia tip sirenă, mirele asudând pe lângă ea dansând brașoveanca după ce a stat 10 ore în aceeași cămașă, vara, la 35 grade. Mă refer, de asemenea, la petrecerile acelea cu sute de invitați din care 70% sunt rude cu care n-ai vorbit în viața ta, dar trebuie să le chemi pentru că se supără neamurile.

Dar revenind la unul dintre cele mai stupide obiceiuri legate de nunți

În 2021, în era tehnologiei, când toată ziua stăm pe Facebook, Instagram, WhatsApp, românul ÎNCĂ mai dă invitații printate ”în mână”.

Bună ziua, Viorel!

Bună ziua, Ioane!

Mă însor în data X, la ora Y, dar ia și invitația asta că poate uiți ce ți-am zis prin viu grai.

Îmi este greu să pricep de ce un obicei din Evul Mediu se mai păstrează și astăzi când avem la dispoziție toată tehnologia din lume. Pe lângă faptul că o invitație la nuntă costă chiar și câțiva lei, ce face omul cu ea? O folosește când nu mai are hârtie igienică, deși este cam dură ce-i drept și poate răni hemoroizii. 

În altă ordine de idei, ne plângem de încălzire globală și ne batem cu pumnul în piept că vrem să salvăm planeta, dar noi tot cu obiceiuri din Evul Mediu ieșim la înaintare: câtă hârtie se consumă pentru invitațiile la nuntă care oricum se aruncă și sunt total inutile în anul 2021 când este suficient să scriem un mesaj pe WhatsApp în care să invităm pe cineva la marea petrecere?! Plus că omul mai și uită de nunta ta pentru că... ce crezi? După ce o primește, dacă nu ajunge direct la gunoi, ajunge pe vreun dulap sau într-un sertar unde rămâne acolo până îl sună nuntașul: ”Hei, ce faci? Confirmi că vii?” / ”Aaa, stai, dar când e nunta? Nu de alta, dar nu mai găsesc invitația”.

Desigur, mai există și varianta invitațiilor online, dar cei mai mulți români apelează tot la printarea pe hârtie.

VEZI ȘI: Cum să fii mireasa perfectă în 2021. Trenduri pentru miresele anului

NUNȚI și BOTEZURI 2021. Klaus Iohannis: S-a mărit numărul de invitați!

Nicu Bocancea face un top al trendurilor pentru nunțile și botezurile din 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel