Patru femei, selectate din 6.000 de candidați, pentru cel mai retras oficiu poștal din lume: Vor număra pinguinii din Antarctica

Sursă foto: Facebook - UK Antarctic Heritage Trust
Sursă foto: Facebook - UK Antarctic Heritage Trust

În aprilie se căuta poștaș în Antarctica, iar în prezent oficiul este operat de patru femei. 

Patru femei au fost selectate pentru a conduce cel mai îndepărtat oficiu poștal din lume și pentru a număra pinguinii din Antarctica. Clare Ballantyne, Mairi Hilton, Natalie Corbett și Lucy Bruzzone au învins un număr record de candidați pentru a deveni echipa responsabilă cu gestionarea sitului istoric Port Lockroy, de pe insula Goudier.

Echipa va călători 9.000 de mile din Marea Britanie pentru a redeschide golful pentru prima dată de la pandemia de coronavirus. Vor petrece cinci luni fără apă curentă sau o toaletă normală.

Lună de miere ”solo”

Proaspăt căsătorită, Corbett va fi responsabilă cu conducerea magazinului de cadouri de la muzeul local, își va lăsa în urmă soțul pentru călătoria pe care a numit-o „luna de miere solo”.

Tânăra de 31 de ani din Hampshire a spus că nu a rezistat oportunității de a lucra pe insulă.

„Cine nu și-ar dori să petreacă cinci luni lucrând pe o insulă plină de pinguini într-unul dintre cele mai îndepărtate locuri de pe planetă?” a spus tânăra.

Pe lângă temperaturile sub zero și lumina aproape constantă a zilei, femeile vor împărți insula cu o colonie de pinguini gentoo, pe care Hilton îi va monitoriza.

„Va fi prima dată când intru în Antarctica și sunt foarte încântată să pun ochii pe continentul alb. Nu am idee la ce să mă aștept când ajungem acolo, cât de frig va fi, va trebui să ne facem drum prin zăpadă la poștă? Sunt un biolog conservator, așa că, personal, abia aștept să văd pinguinii și alte animale sălbatice, cum ar fi păsările marine și balenele", a spus plină de emoție Hilton, din Bo'ness, lângă Falkirk, în Scoţia.

6.000 de persoane au aplicat

Cele patru femei se numărau printre cele 6.000 de persoane care și-au exprimat interesul pentru rolurile de la Poli, care au fost promovate de organizația caritabilă UK Antarctic Heritage Trust (UKAHT). Proaspăt numită director de poștă, Ballantyne, din Lincolnshire, tocmai a absolvit un master în știința pământului la Universitatea Oxford.

Tânăra de 23 de ani se va ocupa manual de aproximativ 80.000 de vederi, care sunt trimise anual din Port Lockroy în peste 100 de țări. Bruzzone va fi liderul bazei, gestionând echipa și coordonând toate vizitele navelor pe insulă. Omul de știință, care a petrecut deja trei luni în arhipelagul norvegian Svalbard într-o expediție arctică, a descris oportunitatea ca pe un „vis de-o viață”.

Femeilor li se va alătura în primele 10 săptămâni Vicky Inglis, în vârstă de 42 de ani, din Aberdeenshire, care a fost asistent general UKAHT în sezonul 2019/20.

Ce condiții au avut de îndeplinit

În aprilie UKAHT a postat anunțul pentru a forma echipa din Port Lockroy. La acel moment, candidații trebuiau să aibă un nivel bun de condiție fizică, conștientizare a mediului și cunoștințe despre viața cu impact minim asupra mediului. Aceștia urmau să fie însărcinați să conducă magazinul de cadouri și oficiul poștal, precum și să efectueze o numărătoare de pinguini ca parte a eforturilor de a proteja colonia de pinguini Gentoo. Echipa se ocupa, de asemenea, de artefactele și muzeul din interiorul Bransfield House.

Locația nu a avut vizitatori de peste doi ani, din cauza restricțiilor impuse din cauza Covid-19, deși de obicei primește aproximativ 18.000 de persoane între lunile noiembrie și martie, în timpul verii antarctice. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel