Cel mai mare incendiu înregistrat în California. 900 de locuințe, arse de flăcări / VIDEO

Cel mai mare incendiu înregistrat în California. 900 de locuințe, arse de flăcări  /  Sursă foto: Captură Youtube The Sun
Cel mai mare incendiu înregistrat în California. 900 de locuințe, arse de flăcări / Sursă foto: Captură Youtube The Sun

Cel mai mare incendiu din California din istoria înregistrată distruge pădurile în timp ce echipajele de pompieri încearcă să protejeze comunitățile rurale de flăcările care au distrus sute de case.

Cel mai mare incendiu din California din istoria înregistrată a continuat să afecteze pădurile marți, în timp ce echipajele de pompieri au încercat să protejeze comunitățile rurale de flăcările care au distrus sute de case.

Cerul senin a permis aeronavelor să se alăture celor aproape 6.000 de pompieri care se luptă cu flăcările.

Incendiul de marți a distrus aproape 900 de case și alte clădiri. De asemenea, mare parte din mica comunitate din Greenville a fost arsă de flăcări săptămâna trecută. În același timp, rapoartele sunt „cu siguranță supuse modificărilor”, deoarece echipele de evaluare încă nu pot intra în multe zone pentru a număra locuințele afectate de flăcări. Incendiul Dixie, numit după locul de unde a început, a amenințat 14.000 de clădiri în mai multe mici comunități montane și rurale din nordul Sierra Nevada.

Echipajele au făcut noi linii de incendiu menite să împiedice răspândirea focului și oficialii cred că liniile de incendiu create în partea de sud a focului vor ține focul sub control, dar nu se știe cum va evolua incendiul în perioada următoare.

Se așteaptă ca temperaturile să crească, iar umiditatea să scadă în următoarele câteva zile, cu temperaturi ridicate în cursul săptămânii, cumulate cu revenirea vânturilor puternice de după-amiază, a avertizat meteorologul de incendiu Rich Thompson luni seara.

De asemenea, guvernatorul Gavin Newsom a decretat, marți, starea de urgență pentru districtele nordice Shasta, Trinity și Tehama. Declarația eliberează resurse de stat pentru a ajuta la combaterea incendiilor din acele districte și pentru a oferi asistență locuitorilor afectați de flăcări, scrie ABC News.

A 4-a zi a pompierilor români în Grecia. Fac echipă în insula Evia cu pompierii din Moldova

IGSU a anunțat că, în cea de-a patra zi, acțiunile de stingere a incendiilor vor continua cu 6 mașini de stingere, 2 cisterne și 1 dronă, în zona Spathari. Din cauza caniculei, pompierii își predau turele la șase ore.

Totodată, șase pompieri vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Alături de ei, vor fi pompierii din Republica Moldova, care intervin cu două mașini de stingere.

Marți, forțele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova au sosit în Grecia, în baza de operații a pompierilor militari români. 25 de pompieri care încadrează 4 autospeciale de intervenție s-au alăturat pompierilor salvatori din România, în vederea sprijinirii acestora în lupta cu incendiile de vegetație și fond forestier care au pus stăpânire pe mai multe zone de pe teritoriul elen.

Autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație.

În mod permanent se menține legătura cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români și moldoveni.

Având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore, precizează IGSU (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel