Cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria NATO, în România

Foto MApN
Foto MApN

Vigorous Warrior 19 - VW19, cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice, se desfăşoară în perioada 1 - 15 aprilie în mai multe unităţi ale Armatei României, informează un comunicat al MApN.

Exerciţiul se desfăşoară pe cele trei componente - terestră (activităţi care vor avea loc, în majoritate, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu), aeriană (în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu "Câmpia Turzii) şi navală (în zona Constanţa şi la Marea Neagră).

Componenta practică a exerciţiului (LIVEX) se va desfăşura, începând de duminică până pe 12 aprilie, la Centrul de Instruire din Cincu, ultima zi fiind dedicată "Distinşilor Vizitatori", eveniment care va fi deschis şi pentru mass-media.

MApN precizează că secvenţa acţională a exerciţiului VW19 se va desfăşura în mai multe zone din Bucureşti, pe 11 şi 12 aprilie, şi are ca scop acţiunea coerentă şi combinată a entităţilor medicale militare şi civile, atât naţionale, cât şi multinaţionale. Acţiunea se va desfăşura în cooperare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi cu sprijinul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".

Care este scopul acestui exercițiu

"Scopul exerciţiului VW19 îl reprezintă instruirea în comun în vederea acordării suportului medical multinaţional în operaţiile desfăşurate de NATO. Astfel, se exersează procedurile necesare oferirii îngrijirii medicale continue, evacuării medicale strategice, creşterii nivelului de pregătire şi răspuns la un posibil incident chimic, biologic, radiologic sau cu dispozitive improvizate. De asemenea, se are în vedere dezvoltarea conceptelor, experimentarea şi încorporarea sistemelor de pregătire avansată pe bază de tehnologie în acest domeniu", arată MApN.

La exerciţiul medical întrunit multi-nivel şi multinaţional al NATO, organizat de Statul Major al Apărării în colaborare cu Direcţia Medicală a Ministerului Apărării Naţionale şi Centrul de Excelenţă NATO pentru Medicină Militară, vor lua parte reprezentanţi din 38 de naţiuni, majoritatea fiind membre ale NATO. De asemenea, VW19 va avea şi o componentă civilă, urmând să participe 10 organizaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel