Cel mai mare exerciţiu aerian de după Războiul Rece are loc în România

f-16
f-16

Statele Unite au anunţat marţi că au lansat cel mai mare exerciţiu aerian din Europa după sfârşitul Războiului Rece, care se desfăşoară în Germania, Italia, România şi Bulgaria.

Aproape 5.000 de soldaţi din 11 state NATO participă timp de patru săptămâni, începând de sâmbătă, la "operaţiuni aeropurtate multinaţionale simultane" în Germania, Italia, Bulgaria şi România, a anunţat armata americană într-un comunicat.

"Swift Response 15 este cel mai mare eveniment de antrenament aerian al Aliaţilor de pe continent de la sfârşitul Războiului Rece", potrivit comunicatului armatei americane din Grafenwohr, sudul Germaniei.

Exerciţiul are ca scop să ajute forţele de reacţie rapidă aliate să acţioneze în comun şi să "demonstreze capacitatea Alianţei de a mobiliza (trupe) rapid şi de a acţiona pentru menţinerea unei Europe puternice şi sigure", precizează comunicatul.

Armata SUA a afirmat că cea mai importantă parte a exerciţiului se va desfăşura la 26 august, când avioanele de război ale Aliaţilor vor lansa peste 1.000 de paraşutişti şi echipamente în zona poligonului de antrenament Hohenfels, din Germania.

Manevre similare vor avea loc în aceeaşi zi la baza de antrenament Novo Selo din Bulgaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel