Cel mai longeviv furnizor de legume pentru Carrefour: Nu am timp să vând şi altor supermarketuri

Fermierul Marin Hagiu vinde 150.000 de salate pe an, iar cel mai mare profit îl scoate din florile pe care le trimite la Carrefour şi în pieţe.

El şi-a deschis porţile fermei din Adunaţii Copăceni, comună aflată la 24 de kilometri de Bucureşti, pentru cei care doresc să cunoască mai multe despre viaţa de zi cu zi a unui producător de legume.

Ne-a primit pe proprietatea sa cu ospitalitatea tipic românească a omului simplu de la ţară. Acesta colaborează cu Carrefour de 16 ani și a investit 100.000 de euro în 20 de solare, menționând că investiția a fost făcută treptat, iar despre profit s-a declarat mereu mulțumit. Marin Hagiu cultivă roșii, ceapă, ardei gras, salată și are peste 2000 de cireși.

 

Toată producţia fermei este pusă pe rafturile magazinelor Carrefour din Bucureşti. ,,Nu am timp să vând şi altor supermarketuri şi nu îmi doresc să mă extind, pentru că atunci când faci asta, pierzi”, a declarat fermierul

Spune că are zece muncitori, pentru că ,,lumea nu mai vrea să muncească, iar tineretul nu vrea să se implice. Baza muncitorilor suntem eu şi familia mea”. 

Când a venit vorba de fonduri europene, Hagiu a declarat că ,,aş fi vrut să iau, dar sunt prea greu de obţinut”. Fermierul adaugă că reţeaua franceză de retail nu i-a oferit niciun ajutor financiar, dar nici nu a cerut.  ,,Cu subvenţiile de la stat este foarte greu, pentru că primim din ce în ce mai puţine. Ajutorul de la stat pentru micii antreprenori este aproape inexistent”, mai spune legumicultorul.

Legumele culese sunt ţinute într-o hală de 150 de metri pătraţi, cu temperatură controlată, care l-a costat 50.000 de euro, iar iarna încălzeşte serele cu motorină, „dar este foarte scumpă”.

 “Pentru Carrefour este deja o tradiție relația cu producătorii români, iar domnul Hagiu este exemplul celui mai longeviv furnizor al nostru de legume. În acest moment noi nu mai avem roșii din import la raft, în afară de cele în caserole. Toată marfa o luăm de la producători locali, din diverse zone ale țării. La fel și la ardei gras, vinete, castraveți. Majoritatea legumelor, acum în sezon, sunt din producția locală. Apelăm la marfa adusă de afară doar când nu mai putem să satisfacem cererea consumatorilor doar cu produse românești, ne spune Răzvan Calotă”, Fruits and Vegetables Buyer, Carrefour România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel