Cel mai bogat stat din lume, mesaj de Ziua națională pentru români

Ambasadorul Qatar în România, Abdullah bin Nasser Al-Humaidi, cu ocazia Zilei Naționale a Statului Qatar, a transmis, prin DCNews, un mesaj pentru români.

„Statul Qatar întâmpină în fiecare an, pe 18 decembrie, Ziua Națională, regăsindu-se între țările cu cea mai rapidă creștere economică, conform rapoartelor instituțiilor internaționale de rating, datorită unei strategii economice ambițioase pe termen lung, cunoscută sub numele de Qatar Vision 2030, strategie bazată pe exploatarea resurselor deenergie pentru construirea unei dezvoltări durabile.

Țara noastră este astăzi cea mai mare producătoare și exportatoare de gaz natural lichefiat, reprezentând 30% din producția globală, după ce capacitatea de producție a fost crescută, începând cu anul 2018, la 110 milioane tone anual.

Și așa cum s-a obișnuit, în data de nouă decembrie a acestui an, cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție, capitol la care Qatarul se află pe primul loc în lumea arabă din punct de vedere al transparenței, Alteța Sa Șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, Emirul Statului Qatar, a acordat premiul său anual celor mai determinate țări în combaterea flagelului corupției, în vreme ce la Doha a fost deschisă Conferința Organizației Mondiale a Parlamentarilor împotriva Corupției administrative.

În ciuda blocajului care a fost impus țării noastre începând cu data de 5 iunie 2017, blocaj care a reprezentat și o provocare prin prisma anumitor aspecte, fapt care a determinat capacitățile conducătorilor noștri și ale poporului qatarez să dezvolte o strategie de dezvoltare și investiții, de construire a unor proiecte industriale și de extindere a rețelei noastre de relații comerciale.

Astfel, am obținut o creștere economică medie de 10,5%, iar rezervele băncilor au crescut la aproximativ 50 de miliarde de dolari, în timp ce Qatar Investment Authority a rămas unul dintre cele mai mari fonduri suverane de investiții la nivel mondial, cu o valoare a activelor de 320 de miliarde de dolari.

Între cele 25 de țări cele mai bogate din lume, American Wall Street Journal a arătat că Statul Qatar s-a clasat pe primul loc în lume, cu un venit mediu pe cap de locuitor de 166,799 dolari anual. 

Dezvoltarea și bunăstarea nu s-au limitat doar la partea financiară, sectorul de sănătate cunoscând de asemenea o dezvoltare amplă. Totodată, Qatarul a ocupat prima poziție în lumea arabă în ceea ce privește educația și a șasea în lume.

Conducerea noastră s-a străduit să garanteze drepturile omului și libertatea de exprimare a cetățenilor și rezidenților, și a fost un pionier în domeniul mass-mediei profesioniste și libere. Unul dintre roadele acestei dezvoltări obținute în țara noastră și recunoașterea globală a acesteia ca destinație pentru dezvoltare și democrație este găzduirea Campionatului Mondial FIFA 2022, pe fondul unei incertitudini mondiale de a organiza Cupa Mondială în timpul iernii, ceea ce ridică nivelul provocării pentru a demonstra că Statul Qatar merită într-adevăr să schimbe data desfășurării campionatului. 

Astăzi, suntem mândri că politica noastră externă a respectat și continuă să respecte principiile deschiderii, cooperării, respectării dreptului internațional și ale străduinței de a rezolva conflictele care afectează regiunea noastră, prin mijloace pașnice, și să sprijine popoarele din regiune care au fost afectate de războaie, distrugeri și dezastre naturale și ne străduim să stabilim relații echilibrate care să țină cont de interesele noastre și să servească cerințelor de pace și stabilitate. 

Astăzi, ne reînnoim mândria de împlinire a 26 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu România prietenă, dorindu-ne o cooperare mai amplă în domeniul economic între cele două țări, pe lângă cooperarea în domeniile educațional, cultural și sănătate, precum și coordonarea pozițiilor noastre în cadrul forumurilor internaționale. Am realizat multe și ne-am confruntat cu provocări serioase și furtuni care au lovit apele din Golful Arab, dar suntem siguri că ziua de mâine va fi mai strălucitoare și mai îmbucurătoare, deoarece credem în valorile păcii, libertății și democrației și în  înțelepciunea conducerii noastre politice reprezentată de Alteța Sa Șeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, Emirul Statului Qatar, și în poporul nostru mândru”, este mesajul transmis de ambasadorul Statului Qatar la București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel