UPDATE, drept la replică: Cel mai bine plătit BUGETAR din România câștigă mai bine decât premierul Franței

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Cel mai bine plătit bugetar din România câștigă 18.000 de euro lunar. Primește mai mulți bani decât premierul Franței.

Unul dintre cei mai bine plătiți bugetari din România este Aurelia Surulescu, șef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română, transmite RealitateaPlus. Ea ar avea calificare de prelucrător prin așchiere. În anul 2020, Surulescu ar fi câștigat 18.000 de euro pe lună.

În 2017, Aurelia Surulescu a încasat un salariu de aproape 120.000 de lei ca director ARR. Conform declarației de avere, are patru salarii de la Autoritatea Rutiera, la care se adaugă și indemnizația consilier local in Sectorul 6. În total, Surulescu obține peste 18.000 de euro pe lună.

După apariția acestor informații în spațiul public, Aurelia Surulescu ar fi declarat că a completat greșit declarația de avere și că, de fapt, ar primi lunar aproximativ 7 mii de euro, lucru care nu a fost încă confirmat prin documente. 

UPDATE, DREPT LA REPLICĂ:

”Ca drept la replică faţă de articolele apărute în presă cu privire la veniturile salariale încasate de către subsemnata Surulescu Aurelia, fac următoarele precizări:

Afirmațiile din presă au la bază declarația de avere aferentă anului 2020, postată pe site - ul Autoritatății Rutiere Române – A.R.R.., Registrului Auto Român (RAR) și Consiliului Local Sector 6, care conform legislației în vigoare cuprinde veniturile salariale obținute în cursul anului 2019.

Cu această ocazie, am constatat faptul că în declarația depusă de subsemnata s-a strecurat o eroare materială în ceea ce privește venitul salarial pentru anul 2019, obținut de la A.R.R. pentru funcția de director general al A.R.R., în declarație fiind înscrisă în mod eronat suma de 714.180 lei, valoare ce induce ideea că venitul lunar salarial ar fi fost în cuantum de 59.515 lei.

În realitate, salariul directorului general al A.R.R. este stabilit conform Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, astfel pentru anul 2019, venitul net anual obținut a fost de 79.180 lei , respectiv de 6.598 lei/ lună.

Prin urmare, conform realității venitul lunar încasat în anul 2019 aferent funcției de director general al A.R.R. a fost de aproximativ 6.598 lei, respectiv 1.360 de euro.

Menționez că subsemnata a depus, conform prevederilor legale în vigoare, declarații de avere și de interese, ori de câte ori am avut obligația legală.

Declarațiile de avere și de interese au fost transmise și către Agenția Națională de Integritate.

     Rectificarea declarației de avere a fost depusă la sediul Autorității Rutiere Romane, Consiliul Local Sector 6 București și la Registrul Auto Român, sub semnătură”, a transmis Surulescu Aurelia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel