Cel mai aşteptat proiect de infrastructură. Corina Creţu: Se lucrează

Mihai Ciobanu / 07 iul 2018 / 10:23 Salveaza PDF Comentarii
Corina Cretu
Descriere foto: Corina Cretu

Corina Creţu a explicat care este stadiul proiectului de construire a autostrăzii Piteşti - Sibiu. 

Comisarul european Corina Creţu a detaliat, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, care sunt stadiile în care se află cele mai importante proiecte de infrastructură pentru care România vrea să atragă finanţare europeană. 

"Pentru noi este prioritatea zero se află în faza Studiului de Fezabilitate. Ştiu că se lucrează dar nu poate fi depus la Comisie pentru că nu avem avizele de mediu. Atât timp cât acestea nu există, autorităţile române nu le pot trimite. De asemenea, ştiu că este semnat contractul de construire a podului Brăila şi lucrările continuă în teren dar nu a fost depusă încă o cerere de proiect la Comisie.

Ce am mai primit în luna mai este un proiect major privind ecluzele de pe Dunăre. Scopul proiectului este de a moderniza şi reabilita echipamentul şi facilităţile pe canalele Dunăre – Marea Negră şi Poarta Albă – Midia Năvodari şi pentru a asigura legături mai bune între porturile Midia şi Constanţa. Contibuţia va fi de 59 de milioane de euro şi sperăm ca lucrările să se încheie la jumătatea anului viitor", a declarat Corina Creţu. 


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27