Cei mai periculoși interlopi din România au fost condamnați la 135 de ani de închisoare

clanul corduneanu
clanul corduneanu

Membrii Clanului Cordunenilor, al căror dosar se judecă de aproape șase ani la instanța maramureșeană, și-a aflat sentința.

Astfel, în dosarul care cântărea sute de kilograme şi sute de mii de pagini, judecătorii i-au condamnat pe Costel Corduneanu, fraţii săi Marian, Adrian, Bogdan, Vasile şi sora lui, Petronela, la ani grei de închisoare, cei 27 de inculpaţi în dosar totalizând nu mai puţin de 153 de ani de petrecut după gratii. Aceştia au fost condamnaţi pentru înşelăciune, şantaj sau trafic de persoane. Gheorghe Rusu, fost Corduneanu, a fost achitat de instanţă. decizia nu este însă definitivă, ea putând fi contestată.

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), gruparea a acţionat în perioada 2006-2009 atât pe teritoriul României, cât şi în străinătate. Victimele traficului de persoane în care erau implicaţi membrii clanului erau exploatate sexual, obligate să cerşească sau să comită furturi. Infracţiunile economice aveau drept scop obţinerea de credite prin folosirea de acte false şi persoane interpuse, racolate în acest scop.

Procurorii susțin că membrii rețelei vânau imobile, în special apartamente, intrau în posesia lor și le vindeau mai departe pe baza unor documente false.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel