Cei mai mulți șoferi răspund GREȘIT la întrebarea de mai jos. Tu știi răspunsul corect?

Cei mai mulți șoferi răspund la această întrebare în baza felului în care ei procedează, adică greșit. 

Conducerea defensivă e o enigmă pentru mulți șoferi. Ei nu știu să analizeze nici măcar ce distanță trebuie să țină față de șoferul din față, în funcție de viteza pe care o au, pentru a putea frâna în condiții de siguranță. Nici ce să facă dacă un alt participant la trafic stă foarte aproape de ei, nepăstrând distanța. Într-o situație ideală, toți șoferii ar trebui să păstreze măcar distanța, dar, în realitate, situația stă complet diferit. Sunt șoferi care merg cu 20-30 de km/h pe banda a doua, preocupați să trimită un mesaj, să-și facă un selfie, să trimită o dedicație muzicală sau, desigur, să-și pună un ”story pe Insta”. Sunt și șoferi grăbiți, cu peste 30km/h față de viteza maximă admisă și-i ”împing” la propriu pe șoferii care merg pe banda de viteză cu viteza regulamentară (maximă), pentru a le lăsa cale liberă. Sunt șoferi care opresc brusc pe unde au treabă, cum sunt șoferi care dau semnal după ce-ți taie fața. Sunt mulți șoferi care nu ar trebui să fie, care cunosc doar cum să pornească și să deplaseze o mașină. Basic! Sunt șoferi care te înjură că respecți legea.

Iar dacă veți proceda conform răspunsului corect la întrebarea de la sus, mai mult ca sigur veți întâmpina multe situații dificile în traficul din București, unde se aplică răspunsul greșit în 99% din cazuri. 

Astfel, în situația următoare: ”schimbarea direcției de mers spre stânga, într-o intersecție neprevăzută cu marcaje de ghidare, se face:”, sunt următoarele variante de răspuns: 

A. prin ocolirea centrului imaginar al intersecției. 

B. prin stânga centrului imaginar al intersecției, fără a intersecta traiectoria celor care se deplasează din sens opus și care virează la stânga

C. la libera înțelegere cu cei care se deplasează din sens opus. 

În traficul propriu-zis, se aplică varianta A., variantă care probabil va fi aleasă de cei mai mulți șoferi care ”simt mașina”. Unii dintre aceștia ar considera că ar fi corectă și varianta C., dar corectă este varianta B, după cum puteți vedea AICI. 

În final, nu uitați, conduceți cu atenție. Viața chiar trebuie să aibă prioritate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel