Cei doi polițiști de frontieră dispăruți în Munții Maramureșului au fost găsiți

Foto ilustrativ / Imagine de David Mark de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de David Mark de la Pixabay

Cei doi polițiști de frontieră dați dispăruți în Muntii Maramureșului au fost găsiți marți dimineață. 

Marți dimineață, în urma unei ample acțiuni de căutare care a durat toată noaptea, cei doi poliţişti de frontieră daţi dispăruţi în Munţii Maramureşului au fost găsiţi.

Cei doi polițiști s-au rătăcit din cauza ceții dense și au rămas la un adăpost din apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe raza localității Borșa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, a declarat că 'în jurul orei 06:00, cei doi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus au fost găsiţi de către o patrulă a poliţiei de frontieră, la un adăpost, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe raza localităţii Borşa.

Din cauza ceţii dense, colegii noştri s-au rătăcit şi găsind adăpostul au rămas acolo. Colegii sunt bine, iar în momentul de faţă sunt pe traseul în spre sediul sectorului Vişeu de Sus.'

Peste 100 de lucrători din cadrul MAI au participat la acțiunea de găsire

Pentru găsirea celor doi polițiști de frontieră au fost suplimentate forțele şi mijloacele de supraveghere în zona respectivă, cu celelalte echipaje aflate în dispozitiv.

'S-a procedat la cercetarea zonei pe direcţia de deplasare şi s-a dispus prezenţa la fata locului a unei autospeciale cu termoviziune. S-a luat legătura cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale în vederea localizării acestora. La acţiunea de găsire a celor doi poliţişti de frontieră au participat peste 100 de lucrători din cadrul structurilor MAI din judeţ', a adăugat Iulia Stan, conform ȘtirileProTV.

Salvamont Maramureș, precizări 

De asemenea, pe pagina de Facebook a Salvamont Maramureș se arată că,  'după aproximativ opt ore, timp în care echipele de salvare ale Salvamont Maramureș precum și echipele structurilor IPJ Maramures, ISU Maramures, Poliția de Frontieră, Jandarmeria Maramureș, cu efective totale de peste 100 persoane s-au deplasat pe Valea Tibăului, jud. Suceava și au început căutarile în zona de patrulare a celor disparuți', 'colegii celor doi rătăciți de la Poliția de Frontieră au reușit să îi găsească teferi, fără probleme medicale, într-un refugiu aproape de granița cu Ucraina.'

Ei au fost recuperați și transportați ulterior pentru investigații medicale la unitate.

'Actiune încheiată cu bine. Echipele de salvare se retrag la baza Salvamont.', a adăugat Salvamont Maramureș.

Cei doi lucrează la Poliţia de Frontieră Vișeu și ar fi trebuit ca ieri, în jurul orei 17, să le predea schimbul colegilor. Ei nu au mai ajuns la punctul de întâlnire și nimeni nu a reușit să ia legătura cu ei, fiind dată alerta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel