Cei doi americani care l-au scos din Japonia pe Ghosn pentru 1,3 mil. euro au fost condamnați

Foto credit: Thesupermat via Wikipedia
Foto credit: Thesupermat via Wikipedia

Cei doi americani care l-au scos pe Carlos Ghosn din Japonia au fost condamnați.

Un bărbat american și fiul său au fost condamnați în Japonia pentru rolul pe care l-au avut în evadarea fostului șef al Nissan, Carlos Ghosn, în luna decembrie a anului 2019. Conform BBC, un tribunal din Tokyo i-a condamnat pe veteranul Forțelor Speciale din Statele Unite ale Americii, Michael Taylor, la doi ani de detenție. Între timp, fiul său Peter a primit o pedeapsă cu trei luni mai scurtă.

Cei doi au fost extrădați din Statele Unite după ce au fost acuzați că l-au scos pe Ghosn din Japonia cu ajutorul unei cutii de bagaje, într-un un avion privat, în timp ce își aștepta procesul pentru acuzații de corupție. Procurorii japonezi voiau să îi condamne pe cei doi la 2 ani și 10 luni, respectiv 2 ani și 6 luni, pentru că au orchestrat întreaga operațiune din 2019 care l-a dus pe Ghosn în Liban, primind în schimb 1,3 milioane dolari.

Ghosn povestește în premieră cum a scăpat

Carlos Ghosn a povestit cum a reușit să scape de autorități și să părăsească Japonia nedetectat. Potrivit BBC, într-o noapte rece de decembrie în 2019, pe la ora 22:30, fostul titan al industriei auto mondiale era ascuns într-o cutie la bordul unui avion, așteptând să scape nevăzut din țara niponă. „Avionul trebuia să decoleze la 23”, își aduce aminte Carlos Ghosn. „Cele 30 de minute în care am așteptat în cutia din avion, așteptând decolarea, a fost cea mai lungă perioadă de așteptare din viața mea”.

Acum, pentru prima oară, cel care a condus cândva atât Nissan, cât și Renault, a detaliat cum a scăpat de autorități, într-un interviu exclusiv acordat britanicilor. Ghosn a explicat că s-a deghizat pentru a nu fi deconspirat pe străzile Tokyo și a justificat de ce s-au folosit cutii de echipament muzical.

Ce povestește magnatul

Descriind momentul arestării sale care a avut loc în aeroportul din Tokyo, acum trei ani, Ghosn a explicat: „Este cum ai fi lovit de un autobuz sau ceva foarte traumatizant ți s-ar întâmpla. Singura amintire pe care o am de atunci este învăluită de șoc, de traumă înghețată”. Acesta a fost dus la un centru de detenție unde a primit haine de închisoare și unde a fost închis.

„Dintr-o dată, a trebuit să învăț cum se trăiește fără ceas, fără computer, fără telefon, fără știri, fără stilou – fără nimic”, a adăugat el. Pentru un an, acesta a petrecut mult timp în custodie sau în arest la domiciliu. Timpul până la proces ar fi fost de câțiva ani, iar Ghosn avea să petreacă în 15 ani în închisoare dacă era găsit vinovat, într-o țară în care 99,4% dintre judecați sunt și închiși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel