Cei care înjunghie porcii în fața blocurilor, avertizați. Polițiștii fac controale

Sursa foto: dbonline.ro
Sursa foto: dbonline.ro

Polițiștii locali avertizează târgoviștenii că vor intensifica controalele în această perioadă.

Polițiștii le-au transmis un avertisment persoanelor obișnuite să sacrifice porcii în cartiere. Aceștia aduc la cunoștință faptul că, potrivit dispozițiilor legale, sacrificarea animalelor în spații deschise sau în alte locuri publice este strict interzisă. Mai exact, tăierea porcilor în fața blocurilor, pe trotuare sau în alte locuri ce aparțin domeniului public reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă de la 250 la 350 lei, potrivit Regulamentului  de aplicare a O.G. nr. 21/2002 privind normele de gospodărire comunală pe teritoriul Municipiului Târgoviște, aprobat prin H.C.L. nr. 64/2002 republicată, scrie dbonline.ro.

De asemenea, polițiștii locali atrag atrag atenția că tulburarea ordinii și liniștii publice prin folosirea pocnitorilor, a petardelor și a altor materiale de acest fel reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată.

Și nu doar în Târgoviște au loc astfel de practici. Zilele trecute, în Târgu Jiu, o familie a fost amendată pentru că a sacrificat porcul în stradă.  "La polul opus" se află un cetățean din Brașov care, din cauza frigului, a decis să sacrifice animalul în casă. Zgomotele și petele de sânge i-au speriat pe vecini. Aceștia s-au gândit imediat la o crimă și au sunat la numărul unic de urgență 112.  Bărbatul nu a fost sancționat de către oamenii legii, potrivit bizbrasov.ro.

Reguli de care trebuie să se țină cont la tăierea porcului 

- Înainte de toate, porcul trebuie să fie consultat de un medic veterinar. Acesta va stabili dacă animalul este sau nu sănătos. 

- Sacrificarea porcului se face doar prin asomare. 

- Carnea ar trebui analizată pentru că poate da trichineloză, o bacterie extrem de periculoasă, recomandă Direcția Sanitar Veterinară.

Dacă porcul este bolnav, prin vânzarea necontrolată riscați să îmbolnăviți alți oameni sau animale. În plus, răspândirea bolilor la animale sau om se pedepseşte cu amenzi de până la 40.000 de lei, conform Observator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel