Cehii pro-europeni și pro-NATO au ieșit în stradă pentru Ucraina

Capitala Republicii Cehe a fost inundată de protestatari, duminică.

Zeci de mii de persoane au participat duminică în capitala cehă, Praga, la o demonstraţie de susţinere a Ucrainei, organizată ca o contramanifestaţie faţă de recentele proteste antiguvernamentale comparabile ca participare şi care denunţau politica guvernului ceh de sprijin faţă de Kiev.

Purtând drapele ale Republicii Cehe, ale NATO, UE şi Ucrainei, mulţi dintre manifestanţii de duminică şi-au exprimat susţinerea faţă de Ucraina în războiul acesteia împotriva Rusiei, în contrast cu protestul de vineri, la care organizatorii ce se opun NATO şi UE au cerut guvernului ceh să negocieze direct cu Moscova livrări de gaze ruseşti, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Viitorul democrației e în pericol, spun organizatorii

Reprezentanţii grupului care a organizat manifestaţia pro-Ucraina, denumit Un milion de momente pentru democraţie, au susţinut în faţa mulţimii adunate în piaţa principală din Praga că, dincolo de temerile legate de război şi creşterea preţurilor la energie, viitorul democraţiei este în pericol.

Manifestanţilor adunaţi acolo li s-a adresat pe un ecran prin legătură video şi soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Olena Zelenska. Nu vom lăsa Rusia să ne atragă pe noi sau lumea întreagă în întuneric. Întunericul niciodată nu va învinge. Atât timp cât oamenii nu închid ochii în faţa războiului, lumina noastră nu se va stinge niciodată, a spus prima doamnă a Ucrainei.

Ce a făcut ministrul ceh de interne

Ministrul ceh de interne Vit Rakusan a provocat indignarea Rusiei după ce vineri a întins pe sediul ministerului său drapelele ceh şi ucrainean cu o fâşie neagră între ele ce ilustra chipul preşedintelui rus Vladimir Putin ieşind dintr-un sac pentru cadavre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel