Cehii merg la cumpărături în Polonia, datorită prețurilor mai mici

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Locuitorii din zona de graniță a Cehiei preferă să meargă la cumpărături în Polonia.

Polonia are cele mai ieftine prețuri dintre țările vecine Cehiei, potrivit Seznam Zpravy. Ziarul din Cehia a comparat prețurile produselor de bază din magazinele poloneze cu cele din Cehia, conform RMX.

Potrivit unei investigații în orașul polonez Bogatynia, „jumătate din mașinile parcate în fața supermarketului au numere de înmatriculare cehe. Caracteristica distinctivă a cumpărătorilor cehi este, de asemenea, că au coșuri de cumpărături pline”.

În plus, costul unui coș cu produse alimentare de bază și produse de farmacie din același lanț de magazine din Polonia, Republica Cehă, Germania, Austria și Slovacia diferă. Prețurile au crescut în toate țările, dar Polonia are încă cele mai mici prețuri, în timp ce Slovacia și Cehia au cele mai mari.

Cumpărăturile dintr-un supermarket polonez sunt cu mai mult de o cincime mai ieftine pentru cehi. Cele mai mari diferențe de preț s-au remarcat la produsele lactate, pâine și carne. Singurul produs popular care era mai ieftin în Cehia decât în Polonia a fost berea.

Prețurile mai mari la alimente în Cehia se datorează în primul rând prețurilor ridicate la energie, care se traduc prin costuri de producție mai mari. De asemenea, Cehia are încă un TVA de 15% la produsele alimentare. În Polonia, nu există TVA pentru aceste produse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel