Urmărește emisiunea live


CEFC China Energy, concesiune la cea mai mare companie petrolieră din Abu Dhabi

Abu Dhabi a acordat companiei CEFC China Energy Co  4% din gigantul petrolier pentru suma de 3.3 miliarde de dirhami (900 milioane dolari), deținută de compania de stat, Abu Dhabi National Oil Co,(ADNOC), scrie Reuters.

CEFC China Energy,  concesiune la cea mai mare companie petrolieră din Abu Dhabi


Acțiunile sunt ultimele care urmează să fie atribuite în contractul de concesiune după ce companiile energetice internaționale, inclusiv Total, BP și China's CNPC au primit și ele. ADNOC deține 60 la sută din concesiune.

Câmpurile operate de Abu Dhabi Company for Onshore Petroleum Operations, au resurse totale estimate între 20 miliarde și 30 de miliarde de barili de petrol, echivalent pe durata concesiunii.

Duminică, CNPC și-a asigurat 8% din ADCO pentru aproximativ 1.8 miliarde de dolari. Afacere, care are o durată de 40 de ani și este antedatată la începutul anului 2015, marchează una dintre cele mai mari investiții de petrol din afara Chinei.

[citeste si]

Directorii companiilor chineze, au declarat săptămâna trecută că atât CNPC cât și CEFC, au semnat ofertele de concesiune cu ADNOC după ce au obținut de la stat reglementările de investiții

France's Total a fost prima mare companie de petrol care și-a reînnoit concesiunea, asigurând o participație de 10% în ianuarie 2015 și a pus presiune pe companiile rivale după ce ADNOC a precizat că France Total a avut cea mai bună ofertă.

În decembrie, BP a venit cu o ofertă asemănătoare cu ADNOC pentru 10%.

Alte companii energetice din Asia au primit procente mai mici. INPEX Corp din Japonia și GS Energie din Coreea de Sud au primit 5% și respectiv 3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel