CEDO - România, condamnată pentru închisorile CIA. Bogdan Chirieac și Radu Tudor, reacții

CEDO condamnă România pentru că un suspect de terorism a fost torturat într-o închisoare CIA din țara noastră. Analistul politic Bogdan Chirieac și jurnalistul Radu Tudor au comentat hotărârea. 

Cetățeanul saudit a fost judecat pentru acte de terorism comise în Yemen. El susține că a fost deținut în secret și torturat pe teritoriul României de către agenții CIA. 

Bogdan Chirieac: ”Nu este permis, sub nicio formă!”

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus, la Antena 3, că ”putem fi sancționați de UE, sancționați cu suspendarea dreptului de vot în Consiliu. Problema nu e suta de mii de dolari, ci că se încalcă tratatul din 1992 de la Maastricht, care a constituit UE, prin care se folosește tortura în interiorul unui stat european, ceea ce nu este permis, sub nicio formă. Atunci, nu îndeplinești criteriile politice, la vremea respectivă de aderare la UE, acum nu îndeplinești criteriile politice de apartenență la UE. Mi-este teamă că din punct de vedere politico-diplomatic vor fi consecințe grave pentru România. României îi poate fi suspendat dreptul de vot în Consiliul European, în consiliile de specialitate ale miniștrilor. E un lucru rău, cu adevărat rău pentru România”. 

Radu Tudor: ”Mă lasă perplex!”

Jurnalistul Radu Tudor a comentat, tot la Antena 3: ”Am foarte mari îndoieli că există dovezi de genul celor invocate de CEDO. Din punctul meu de vedere, e o hotărâre cu mari semne de întrebare. Au existat repetate anchete interne și internaționale pentru a dovedi prezența acestor închisori secrete și nimeni n-a putut scoate la iveală niciun fel de indiciu. Privesc cu mare scepticism această decizie și abia aștept să văd care sunt dovezile invocate de CEDO pe care nu le-am găsit aici, dar le invocă CEDO. Sunt nerăbdător să văd, e o decizie care mă lasă perplex și, din punctul meu de vedere, e extrem de controversată.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel